Прочитај ми чланак

 Зејнел Зејнели: Дуги језици подстичу српске проблеме

0

Готово две деценије многе организације, појединци, државни чиновници, многи медији у „потрази за истином“, желе свету да изнесу све оно што се догађа у Србији и што се догађало, на начин који је својствен у Србији, а то не само да подстиче наше „пријатеље“ на нове захтеве и не само да ствара лошу слику о Србији и Србима, већ учвршћује уверење да смо ми најгора држава и народ у региону и свету, да смо геноцидни народ, да смо шовинисти који никога не воле… Због чега смо ваљда изложени толиким притисцима и уценама, које ко зна да ли имају краја. Да овде не помињем боимбардовање и уранијум.

Да ли је неко некада чуо да је било који Албанац рекао да није требало да поведе оружану борбу против сопствене државе у којој су иако то неће признати никада, живели добро, да није требало да се бомбардује Косово и убије неколико хиљада грађана Космета да је срамота што је Косово постало држава, да се тиме прекршио Устав Србије. Није. Да ли је некада неко чуо да је Албанац из НВО, појединац, руководилац у некој организацији, новинар, било када изрекао неку оптужбу на рачун свог народа и Косова, Владе, рекао да су злочине чинили и Албанци, да је поменуо Жуту кућу, говорио о етничком чишћењу, отмицама, гробницама, нападима. О Америчком и Европском бомбардовању. Није, и никада то нико неће ћути, ни за какве паре ни за славу ни за потребу да се некоме допадне, да постане интересантан, занимљив.

То што се један злочинац одважио да призна стравичан злочин над Српским младићем, што је коначно описао, како се то злочиначки радило у Албанији, како су се вадили органи, јак је доказ тужилаштва за ратне злочине, али и Србије пре свега, да је потпуна истина потврђена овим исказом. Али у Америци, Европи којој хитамо, Хашком трибуналу, како се види, није никога узбудило. Портпарол је рекао да ће се све испитати. Уместо да некобар каже „како Србија измишља“, или како је подметнула сведока, у Приштини је дошла читава европска и америчка свита да би обележила дан престанка надгледане независмности, коју је утврдио, креатор разбијања Србије Ахтисари. Они не хају за оно што се догађало Србима, њима је важно Косово које напредује ка демократији и Европском путу, а колико им је то важно, показао је и Барак Обама, када је честитао укидање надгледане независности…Јавила се очекивано, само она „наша омиљена“, која наравно сумња да је исказ злочинца и стравична прича аутентична. И готово нико је није демантовано.

И поред свега ми настављамо по старом. Убеђујемо народ како Косово и Метохију никада нећемо признати. Уз то одговорно тврдим и ја сам сигуран, а сигуран сам да ће наредну деценију бити баш тако, зато што то нико од Србије ни не тражи. Али постављам и питање шта ће бити на крају пута, за две три деценије, јер ми са друге стране учвршћујемо државу Косово оним што изражавамо спремност да спроведемо све оно што је претходна власт на челу са Борисом Тадићем и његовим Борком утврдила са Албанцима, а држава сазнала све или готово све, тек када је ДС отишао у заслужену опозицију. Ништа од тога што је договорено са Албанцима није ни верификовано у Српском парламенту, па је то више приватни аранжман Бориса Тадића и његових, да би се допао онима који и данас не престају да Србију притискају и уцењују. Србија наравно ништа није добила, али је све учинила да Косово буде држава.

Да Косово „није држава“ јасно говори и следеће: имају пасоше републике Косово, који су важећи у свим Европским земљама и које су признале Косово. Имају личне карете Косово републике, које признаје Србија, своју царину, полицију, војску, тајне службе, своја министарства, самостално воде спољну политику, имају на својој територији амбасаде многих земаља, представнике у Бриселу, амбасадоре у многим земљама, свој образовни систем, адмнинистративне границе по нама, државне по њима, чувају их њихови полицајци, војници и цариници, обавили су комплетну приватизацију над имовином која није њихова, ни њихових креатора, имају своје регистарске ознаке, издају лична документа са ознакама „Косово републике“,своју телекомуникациону мрежу, свој електроенергетски систем. Имају дакле све оно што има једна држава. То што Србија неће да је и званично призна, то никога не забрињава, као што никога није узбудило стравично сведочење „хирурга“ из ОВК, који је вадио органе двадестогодишњем српском младићу. И умало да заборавим имају и „српски“ легитимитет, јер имају Србе у парламенту у влади и своје Србе у општинама…

То наравно још увек није узбудило ни српске НВО, разне друге невладине организације, западни свет, разне аналитичаре, појединце, који су и те како били гласни за откривене злочине према Бошњацима, Хрватима, Албанцима, због парола у Новом Саду, о Чанку на пример, који је јео бурек у Сомбору, заједно са Чедом. Сада замишљам ситуацију како би се реаговало у Хрватској или у Б и Х., после стравичног исказа, стравичних детаља које је изнео злочинац из ОВК. Многи грађани нису спавали, а они који реагују и који се извињавају за све и свашта, како би се некима допали, чини се још увек нису добили инструкције о томе шта да раде. А како су радили Викиликс, је свима показао.

Да ли је неко чуо било када у ових деценију и више да Хрвати говоре о злочинима које су чинили, а чинили су. Они немају никаквих предрасуда када говоре да су водили домовински рат, да је Србија држава агресор, да је извршила геноцид над Хрватима, да су Срби великошовинисти чинили стравичне злочине, започели рат, и те како умањују Јасеновачке злочине, па се може, некада десити, да је у Јасеновцу страдало највише Хрвата. Нико не помиње Олују и Блесак, етничко чишћење, злочине, протеривање Срба, то што им нико не признаје право да су и они били конститутивни народ, имали право на своју државу. Њихови новинари говорили су и писали о злочинима „српских ћетника“,али нису били подстрекачи. Њих, око 600. добило је државна признања. Док српски зли језици траже злочинце, без икакве паузе, Хрвати се боре за све своје „јунак домовинског рата“, Србији налазе триста мана, никада се нико није извинуо, никада нико није посетио српска стратишта,проналазе нове злочинце и злочине, постављају услове Србији,а председник Хрватске неће чак ни да разговара са Српским председникиом, док се ваљда због нечега не извини, тера представнике Срба да присуствују прославама и обележавањима злочина хрватске војске…

А у Босни и Херцеговини опет Срби највећи злочинци, Србија геноцидна, још увек се броје сребреничке жртве, а све Срепске су заборављене у Србији, јер су дуги Српски језици. Тешко је да ће неко поменути злочине бошњачке стране, иако је било покушаја тек после смрти Алије Изетбеговића, као да је било покушаја да се само дође до његове кривице. Тамо је све било у реду, Бошњаци нису палили Српска села, добровољачка и генерал Дивјак се нису ни догодили, а сви знају да су убијана невина деца, која нису ни метак испалила. Насер није крив. Бошњаци су имали право по стандардима ЕУ и Америке на своју државу, али Срби никако… И сада свима у Б и Х , када је реч о Бошњацима смета Српска република, па би да укину Дејтонски споразум и оно што је најгоре има оних који у Србији то и подржавају…Гле апсурда, као решење свих српских проблема.

И тако све траје већ деценијама и свима је стало само да неко важан у Србији потврди „злочиначки и геноцидни карактер Србије и српског народа“ и како ствари стоје, док се то не учини са високог места, мораће да се у вези тога труде српски зли језици, док могу и имају снаге. Велика су била залагања српских правдољубаца о људским правима косовских Албанаца, да не подсећам на подршку неких невладиних организација са огромним буџетима, којима је био задатак да нас све у Србији убеде, да је право само оно што они кажу, да не помињем улогу неких телевизија и новинара, писаца, политичара, али и државе која не реагује, не демантује, која доноси законе које нико не спроводи.

Тако је и Косово и Метохија, најтеже питање и највећа неправда, постало за појединце „реално стање“ и то оних који у Српском парламенту треба да поштују Устав и законе. То су нема сумње европске поруке и Европски стандарди. Јер ако не будемо као они, онда нам нема спаса. Ионако ће нам бити тешко. Шта је то рекао Мартин Шулц. То о међусобном признању изненадило је и самог српског премијера. Било је демантија, како то није нови услов, како то нико не тражи од Србије, како је то његово приватно мишљење, замислите изречено у згради ЕУ у Бриселу пред гостом, што је свакако било и недипломатски. Да ли је неко од НВО, појединаца, који реагују на сваку изјаву српског политичара, уколико оцене да није у духу ЕУ, да ће Србији нанети штете, да ће отежати ЕУ пут, ТВ, многих аналитичара и тумача нечега што сви знају, протумачио, као притисак. Колико је то њих учинило. Није и мало.

Србија не треба да се убеђује да Шулц није рекао оно што је прво рекао, већ, оно друго, а да је важно оно Филеа, да то Ештонова није ни поменула. Па и ја, нисам никада чуо, да је неко баш то поставио као услов, али је Мартин Шулц, изрекао оно што нам на крају пута, за деценију две следи. Па Косово, као држава егзистира, највише због америчких и европских НАТО бомби, затим српским попуштањем и договорима који су постигнути. Србија је добила ништа, а Косово готово све, а остало је само међусобно признање о којем је јавно говорио Мартин Шулц. Без тога нема ЕУ пута, а да тако не буде бориће се разне организације,важни појединци, разни аналитичари, важне личности, ЕУ заљубљеници, који би да се ослободе Космета као терета,обаве посао, а затим крену, да још деценију две животаре, бавећи се свакако Војводином,Санџаком или Албанцима у Србији, и надајући се, баш зли српски језици, који се јеже и помињањем Русије, можда Нобеловом наградом или филмским оскаром.

Што год српски зли језици радили до сада, ништа не могу да поправе и да случајно хоће. Сувише је то узело маха. А ништа не може да се промени, све док је ЕУ и Америка на првом месту.

Ако неко мисли ако буде читао овај текст да сам ја против изношења било какве истине, било о злочинима, ЕУ, Космету, и других истина, онда погрешно мисли. Моје је залагање у правцу који је по мени прихватљив, а то је да се истинама, злочинима, грешкама баве они којима је то посао и то на свим странама. То ће бити пут као помирењу и ЕУ. То што ће неко у јавном наступу тврдити да су челни људи највећи злочинци у Србији ништа неће променити. То је већ речено. Нама штети и само се помаже страним креаторима који су зацртали како да Србија изгледа. Страдања за њих нису ни битна. То су само бројке. Али да то реализују њима су потребни дуги српски језици. А у Србији никако да заћуте. Зато они који нас растурају и отимају земљу постају све дрскији, иако од њихових касетних бомби још увек гину људи. А они ћуте.

Од како су европљани отишли са власти, зли језици нас оптужују како идемо у загрљај Русији. Шта Русији фали. Није срамота нити је то знак приближавања, када Америка сарађује са Руском федерацијом и очекују и економску помоћ, или када Европа решење својих финасијских и других економских проблема види у приближавању Русији или Кини. Ту нема замерке. Опасно је само за Србију због Косова и Метохије. Ова власт је рекла да ће Србија бити војно неутрална. Сада када су јој Европљани саопштили да нема преговора за ЕУ и то усред Београда, онда постаје јасно о каквом се притиску ради. А он сада је већ сигурно нема краја. Зато им треба рећи како Србија може и без Европе, набројати им сва зла која су нам учинили и саопштити им како нема пречег питања од Космета, територијалног суверенитета и интегритета Србије. Србија је и онако у Европи без потписа, као што ће Космет бити у Србији без нашег потписа и држава без српског признања. Три месеца ће трајати критике претње и тумачење српских злих језика како нам је пропаст неминовна ако Космет не предамо са потписом. Нека оно буде њихова држава а наша територија, јер ћемо тако најбоље сачувати Војводину, Санџак, Јужну Србију, а и свој образ.

 

( Видовдан.орг )