Прочитај ми чланак

Николић: Не видим ко би сад могао да буде бољи председник

0

Крушевац - Председник Томислав Николић изјавио је да још не размишља о председничким изборима, али и да тренутно не види ко би сада тај посао могао боље да обавља.

tomislav nikolic

Николић је рекао и да још није тражио подршку за кандидатуру.

Он је одговарајући на питања новинара да ли је тражио подршку Александра Вучића за председничке изборе и коментар да се не појављују тако често заједно, рекао да је свакодневно у контакту и на вези с премијером, а да ће се убудуће чешће појављивати заједно у јавности.

На питање новинара да ли у томе што су се заједно појавили у Градској кући у Крушевцу, где је потписан уговор са немачким инвеститором има неке симболике, Николић је рекао да ће се и сутра заједно појавити.

„Појавићемо се и сутра заједно, ми имамо различите послове, а ако тражите неку симболику у томе, ево од сада ћемо се више појављивати заједно у јавности, али нема потребе јер смо на сталној вези и контакту и зато што ни он ни ја не водимо политику због које би неко од нас имао неку примедбу или приговор. Ако заиста треба да се појављујемо цесће заједно, сад вам обећавам- од данас ћемо се појављивати чешће заједно“, рекао је он.

На питање да ли ће се вратити у СНС ако следеће године више не буде председник Србије Николић је одговорио: „А што ме питате уколико не будем, ајде питајте ме уколико будем председник“.

Он је том приликом честитао и годишњицу СНС.

„Када одлучим, онда ћете сви сазнати, али мислим да то није толико битна тема и да има и важнијих од тога ко ће све бити кандидат на председничким изборима. Сигурно да имам енергије и воље и један други, породични живот који сам запоставио. Видећемо шта ће да превагне“, рекао је председник Николић.

Он је рекао да се труди да одлично обавља свој посао и да су све примедбе потпуно бесмислене.

„Односе се на то да ли сам везао пертле или не, а не да ли сам урадио нешто добро за Србију. Ја се не стидим ниједног сусрета са било којим државником и не постоји неки сусрет после којег је председник неке државе рекао да тек сада не цени Србију и не воли је кад је упознао њеног председника“, рекао је Николић.

Он је рекао и да је сада потпуно другачија ситуација и да је много тога доброг што се у Србији дешава проистекло из изванредних односа или председника државе са председником неке друге државе или председника владе са председником владе неке друге владе.

„Тако да сам у свој посао потпуно уверен. Да, у Србији ће неко некад боље да га ради сигурно, али у ово време не видим ко би то могао боље да ради“, истакао је Николић.