Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ о ТОМЕ КО ЈЕ и ЗАШТО УКЛОНИО Фејсбук страницу „Србин.инфо” са интернета!

0

Бошко Обрадовић, народни посланик у Скупштини Србије и председник СП Двери је изјавио да су стране мултинационалне компаније у Србији привилеговане, да делују мимо закона државе Србије и да никаква контрола над њиховим деловањем не постоји.

bosko-obradovic-balkan-info

Фејсбук je блокирао стару страницу Србин.инфо, са 120 хиљада пратилаца, због агенцијских слика Ратка Младића, Радована Карађића и патријарха Павла. Tакође, ова друштвена мрежа је послала опомену администраторима  нове Фејсбук странице Србин.инфо јер су као „неприкладну објаву“ поставили слику Белог Анђела.

У вези тога, у разговору са главним одговорним уредником нашег портала, Дејаном Петром Златановићем, Бошко Обрадовић, народни посланик у Скупштини Србије и председник СП Двери је изјавио да су стране мултинационалне компаније у Србији привилеговане, да делују мимо закона државе Србије и да никаква контрола над њиховим деловањем не постоји.

Он је подсетио да је СП Двери у Скупштини Србије наводио прекогранично деловање страних емитера који делују у Србији, емитују рекламе из Београда, а не плаћају порез нашој држави.

Бошко Обрадовић је и даље додао:

Када је у питању цензура на интернету Бошко Обрадовић је нагласио:

Лидер Двери је још истакао да у нашој земљи уопште није законски сређена регулатива у сфери интернета прецизирајући:

А у вези чињенице да постоје јаке индиције да се центар компаније Фејсбук, за српско језичко подручје налази у Загребу, први човек Двери је закључио:

ПАЖЊА – ЛАЈКУЈТЕ НОВУ ФЕЈСБУК СТРАНИЦУ „СРБИН.ИНФО” – стару је Фејс ИЗБРИСАО!