Прочитај ми чланак

ПОГЛЕДАЈТЕ: Снимак који сурово приказује негативне последице политичке коректности

0

Видео у прилогу обрађује тему модерног образовања, али се може схватити и као алузија на модерно друштво.

Видео у прилогу обрађује тему модерног образовања, али се може схватити и као алузија на модерно друштво. Услед популарности „демократије“, у којој је закон став већине, групе које се осећају мањином почеле су се активније борити за своја права због страха од маргинализације.

На снимку, особе које се сукобљавају са младићем заправо нису још увек прихватиле своју различитост. Уместо свесног прихватања различитости, помирењем са њоме и проналажењем сопствених талената, такви људи постају опседнути и развијају комплексе. Неприродна различитост постаје џокер карта за напредовање на друштвеној лествици. Тако настаје апсурд да се талентоване особе спутавају, како друге особе (које имају друге таленте, а велику жељу да имају баш тај таленат), не би развиле осећај неприпадања или сличан негативан осећај.

Ипак, и ми сами можемо утицати на смањење ове појаве. Једнаким третирањем, са поштовањем, сваке особе независно од боје њене коже, порекла или вероисповести, али без непотребног сажаљења које повлачи давање беспотребно великих повластица и прављења разлика, може се створити здраво друштво.