Прочитај ми чланак

ДПС: Паника међу лидерима Демократског фронта

0

Међу шефовима опозиционог Демократског фронта завладала је паника, након што се, "изјаловио њихов план да убачена група терориста из Србије изазове насиље и заузме државне институције", саопштила је Демократска партија социјалиста актуелног премијера Мила Ђукановића.

crna-gora-zastava

ДПС, након потврде МУП-а и Тужилаштва да је ухапшено 20 држављана Србије, подсећа да је упозоравао током целе кампање на овакав сценарио и да се показало да су нажалост били у праву.

„Ефикасна и одлучна акција црногорске Полиције и Тужилаштва спречила је планирани брутални насртај на државу Црну Гору“, наводи се у саопштењу.

„Ти што сада у паници, (Андрија) Мандић, (Небојша) Медојевић и дружина траже сламку спаса и перу руке од опасне групе терориста, само је провидан покушај избегавања одговорности. Истрага коју воде надлежни државни органи откриће, без сумње, све датаље ове завере и ко је све и на који начин био умешан у подмукли план“, наводи се у саопштењу ДПС-а.

Та странка истовремено пита и да ли треба подсећати на речи Милана Кнежевића на завршном скупу ДФ-a У Подгорици: ““Врховна команда ДФ ће наредити јуриш, да будете најхрабрија војска на Балкану“”.

ДПС констатује да су грађани Црне Горе препознали ову „бесрамну издају“ и верује да ће окренути леђа „страним плаћеницима“.

Претходно, ДПС је саопштио да је збoг тешких инцидената, који су се догодили у Бијелом Пољу, Бару, Цетињу, Рожајама, а који доминантно имају елементе кривичних дела против изборних права – надлежном Државном тужилаштву поднео појединачне кривичне пријаве.