Прочитај ми чланак

СРБИ У ЕВРОЛИГИ:Поред првотимаца Звезде још 7 играча наступа у елитном такмичењу

0

Поред 12 играча који наступају за Црвену звезду, још 7 српских играча играће у овогодишњем издању најелитнијег кошаркашког такмичења у Европи.

Italija pobedila Srbiju, povreda Teodosića!_f

Најбољи плејмејкер Европе, вероватно и света, Милош Теодосић и ове сезоне биће у дресу ЦСКА Москве. Он ће бранити трофеј који је прошле године освојио са Московљанима. Од њега се очекује да буде лидер тима који ће покушати да одбрани наслов првака. Московљани су први фаворити за титулу.

czltfxgw0aiaf7m

За титулу ће се борити и Богдан Богдановић и Никола Калинић у дресу Фенербахчеа. На клупи турског тима је један од највећих тренера у историји кошарке Жељко Обрадовић. Задржали су тим од прошле године, имају искуство из прошлогодишњег финала и важе за једног од главних фаворита за титулу. 

nikola-milutinov-srbija-1024x552

Још један Србин у Евролиги је Никола Милутинов који наступа у дресу Олимпијакоса. Летос је играо летњу НБА лигу, а потом се вратио у редове Атињана. Олимипијакос има респектабилан тима, али није у групи фаворита. Ипак са Олимпијакосом се никада не зна, а док год је ту Спанулис од њих се може очекивати и немогуће.

An overview shows (clockwise From L) Serbia's centre Miroslav Raduljica, France's power forward Florent Pietrus, Serbia's power forward Milan Macvan and France's power forward Joffrey Lauvergne go for a rebound d uring a Men's round Group A basketball match between Serbia and France at the Carioca Arena 1 in Rio de Janeiro on August 10, 2016 during the Rio 2016 Olympic Games. / AFP / Mark RALSTON        (Photo credit should read MARK RALSTON/AFP/Getty Images)

Није тандем Фенербахчеа једини тандем Срба у Евролиги. Мирослав Радуљица и Милан Мачван у дресу Емпорио Арманија чине други. Тандем на центарским позицијама одлично се познаје. Радуљица и Мачван су заједно играли у Партизану и репрезентацији Србије, као и у ФМП-у тако да ће то бити велика предност Арманија. Ипак њима се не предвиђа висок пласман у овогодишњој Евролиги.

sp-micov

Последњи Србин у Евролиги је повратник у најелитније такмичење Владимир Мицов. Његов Галатасарај је направио озбиљну екипу, али не припадају групи фаворита. Мицов је један од најбољих играча турског тима, и сасвим је сигруно да ће имати запажену улогу.