Прочитај ми чланак

ФУНКЦИОНЕР ДСС: Чанак да се одсели из Новог Сада

0

Председник новосадског одбора Демократске странке Србије (ДСС) Борко Илић поручио је данас председнику Лиге социјалдемократа Војводине Ненаду Чанку да се одсели из Новог Сада, ако му смета што се у тај град сваке године досели неколико хиљада нових становника.

canak-lsv-borko-ilic-dss

Чанак је претходно изјавио да се у Нови Сад сваке године досели око 7.000 људи и додао да градска комунална инфраструктура не може да издржи толики прилив становништва, док с друге стране, други крајеви Војводине и Србије остају без становништва.

-Изузетно сам задовољан што је Ненад Чанак још једном показао своје право лице. Изјавом да Нови Сад не може да издржи прилив нових становника наравно да није мислио на комуналну инфраструктуру града, већ на своје добро познате ставове о подели на „староседеоце“ и „дођоше“, оценио је Борко Илић у саопштењу.

Додао је да је Нови Сад и настао тако што су људи у њега долазили, са разних страна – српских, мађарских, словачких, немачких.

– Сигурно су неки мислили да Нови Сад није могао да издржи ни када су ваши и моји родитељи дошли – па смо остали ту. И ви и ја. И ако Бог да среће и ваша и сва деца ће у нашем Новом Саду живети и градити своју срећу – рекао је Илић.

Илић је Чанку „предложио“ да се одсели из Новог Сада и тако упразни место за, како је рекао, неког „квалитетног, новог становника“ Новог Сада, града „широке душе“.