Прочитај ми чланак

ЈАНКОВИЋ из ССР (ЦРНА ГОРА): Демократски Фронт није желео Шешељеве радикале!

0

Носилац листе „Странка српских радикала у Црној Гори“, Александар Јанковић, каже да је његова партија прије неколико мјесеци понудила коалицију Демократском фронту, али да су челници те групације одбили ову понуду.

aleksandar-jankovic-vojislav-seselj-stranka-srpskih-radikala-srs

„Јавности је мало познато да је Странка српских радикала прије неколико мјесеци понудила коалицију Демократском фронту. Ми смо коалицију понудили у тренутку када смо тек почели са радом и за разлику од већине странака које битишу на црногорској политичкој сцени, и које нуде коалиције, да би се у предизборној кампањи политички профитирало, ми смо тада нудили коалицију Демократском Фронту не због превисоког мишљења које имамо о челницима Фронта, већ због људи који су ДФ подржали са улице на октобарским протестима“, објашњава Јанковић.

Очигледно је да је Демократска народна партија задужена за разговоре са осталим партијама јер и носилац листе Странке српских радикала Александар Јанковић каже да из цијеле приче о покушају сарадње са ДФ-ом издваја једино Милана Кнежевића, са којим су, како истиче, имали садржајан разговор и који је изразио спремност да политички сарађују.

Јанковић додаје да је понуда радикала била практично безусловна.

„Нијесмо тражили никаква посланичка мјеста, никакву материјалну корист. Наш циљ је рушење режима Мила Ђукановића. Једино што се подразумијевало је да се направе и коалициони споразуми на локалном нивоу у оним општинама где имамо изборе и за локалне парламенте“, рекао је он.

Ипак, ДФ је, како напомиње Јанковић, и такву понуду одбио.

„За разлику од Андрије Мандића и Небојше Медојевића, Кнежевић је препознао наш потенцијал и мислио је на политичку будућност. Ми нијесмо жељели да уђемо у ДФ и да се стопимо са њима, већ смо хтјели да то буде коалиција на равноправним основама. Поучени лошим искуством са лидером ДФ Андријом Мандићем, који је био лидер српске листе, сматрали смо да се не смије дозволити коалиција коју би свуда у јавности представљао Мандић“, каже носилац листе радикала.

Ојачали се са три бабе и два ђеда

Александар Јанковић Фронту замјера и то што су у коалицију примили и Комунистичку партију, а одбили сарадњу са њима.

„Три бабе и два ђеда су дошли да појачају тај фамозни Демократски фронт. Мислимо да бисмо их много јаче и боље појачали од комунистичке партије или од ДСС који им је приступио. Одговор ДФ на нашу понуду био је увођење лажне Дармановићеве Српске радикалне странке у коалицију како би збунили српски народ и све бираче који су лојални програму и идеологији др Војислава Шешеља и Странке српских радикала“, закључује Јанковић.