Прочитај ми чланак

У ВЛАДИ ЦРНЕ ГОРЕ ЈЕ ОДЈЕКИВАЛО: „Мило лопове!“

0

У препуној сали зграде старе Владе, гдје се окупило преко 800 младих Демократског фронта, одлазећем премијеру Милу Ђукановићу је поручено да је његово вријеме прошло. Зграда Владе одјекује повицима: „Мило лопове!“. Нову власт, тврде млади, послије избора преузеће у своје руке Демократски фронт са осталим опозиционим субјектима.

Фото: in4s.net

Фото: in4s.net

У име предсједништва Фронта, Милан Кнежевић је поздравио окупљену омладину и поручио да је ово одсудна битка за „вашу будућност“.

„Нико не може побиједити Ђукановића осим омладине. Имамо 10.5000 активиста, имамо енергију, имамо омладину, побједа је наша. Гарант наше будућности је Демократски фронт,“ поручио је Кнежевић.

Он је напоменуо да треба да оставимо сопствене сујете по страни.

„Као најмлађи члан Предсједништва Фронта, поручујем да нећу бити у новој влади – нека је формира опозиција, само да је Мила Ђукановића пошаљемо у прошлост,“ рекао је Кнежевић.

Он је казао младима да треба да се, до 16. октобра, боре за сваки глас, јер ће „неколико стотина гласова одлучити ко ће бити јачи: ДФ или ДПС“.

„Ову прилику не смијемо да пропустимо. У вашим рукама је будућност Црне Горе. Правда је што сте ви преузели барјак ДФ-а и што ћете донијети слободу,“ закључио је Кнежевић.

Представница младих Марија Маровић казала је да су млади Црне Горе спремни да својим примјером допринесу да наша земља постане срећније и богатије друштво.

„Не желимо да будемо успавана машина за гласање. Поручујемо младима да је вријеме за промјене. Ми смо потенцијал Црне Горе а Ђукановић је прошлост,“ казала је Маровић.

Копитовић: Побједу ДФ-а посветићемо и Николи Бајчетићу

„Погубна политика диктатора Ђукановића одвела је омладину путем странпутице, путем организованог криминала и мафије, а то је највећа трагедија коју један човјек може направити према највећем потенцијалу своје државе- омладини“, нагласио је Иван Копитовић из ПзП-а.

Копитовић је поручио омладини да се кад буду излазили на биралишта сјете свих који су претучени у ноћи 17. и 24. октобра.

„Али један момак заслужује велики аплауз, један момак који је симбол прошлогодишњих протеста вечерас није са нама због лошег здравственог стања у којем се налази а све због посљедица полицијске репресије са прошлогодишњих протеста. Његово име је Никола Бајчетић и вечерас је срцем уз нас, његова храброст воља и жеља је подстрек сваком младом човјеку да се бори за правду и слободу.

Посветићемо и њему побједу 16. навече јер оно за што се он борио прошле године, крунисаћемо и поклонићемо и њему велику побједу ДФ-а!“, нагласио је Копитовић.

Јовановић: Пошаљимо га оловком у прошлост

Функционер младих ДФ-а Никола Јовановић поручио је премијеру Милу Ђукановићу да му је ваљда вечерас јасно да је младост уз Демократски фронт, а не уз њега.

„И нека се запита зашто је то тако и гдје ће бити 16. октобра – а Ђукановић ће бити прошлост,“ нагласио је Јовановић.

Он је истакао да омладина ДФ-а није фасцинирана скупим одијелима одлазећег премијера, као ни његовим скупоцјеним сатовима.

„Само продајом једног таквог сата могло би се нахранити пуно гладних људи, који су то постали захваљујући диктатури једног човјека, одлазећег премијера Мила Ђукановића,“ казао је Јовановић. Младост Црне Горе, додао је он, послаће у прошлост онога ко покушава да им узме будућност.

„Желимо да градимо просперитетну Црну Гору. Не плашите грађане промјенама – то је основ демократије. Само криминалци и тајкуни треба да се плаше. Покушавају да украду нашу будућност. Не дамо им да нам узму Црну Гору. Ми смо будућност – они су прошлост!,“ нагласио је Јовановић.

Према његовим ријечима, млади треба да пошаљу јавни позив опозицији.

„Имајте части и поштења, формирајте Владу са Демократским фронтом. Поштујте што тражимо, а тражимо смјену режима. Дођите и покажите да сте жито а не кукољ,“ поручио је Јовановић осталој опозицији.

Он је истакао да су бољи и љепши дани пред нама.

„Један круг хемијском оловком довољан је да затворимо круг. Само једна оловка и један круг нас дијели до слободе,“ закључио је Јовановић.

Фото: in4s.net

Фото: in4s.net

Окупљенима, који су у више наврата прекидали говорнике повицима: „Готов је“ и „Мило лопове!“, обратили су се и представници младих Нове српске демократије и Покрета за промјене.

Након скупа, млади ДФ-а су кренули у протестну шетњу до зграде Амбасаде САД-а у Подгорици, како би им послали поруку да се не мијешају у унутрашње ствари Црне Горе.