Прочитај ми чланак

СРПСКА – И ТО ЈЕ МОГУЋЕ: Бошњаци гласали на изборима за Србе

0

Куриозитет у малој месној заједници Жепа, надомак Рогатице. Имам поручио да га је срамота и да је БиХ поражена.

Фотографија преузета са веб портала novosti.rs

Фотографија преузета са веб портала novosti.rs

Бошњаци у Српској дају гласове СНСД, СДС, ДНС, ПДП и то на истом гласачком месту. То се догодило у месној заједници Жепа код Рогатице где живе искључиво Бошњаци. Право гласа имало је 45 гласача, а чак 17 њих гласало је за листу кандидата СНСД, 13 гласова добила је СДA, а СДП је поверење дало шест Жепљака, пет их је гласао за Социјалистичку партију Петра Ђокића, двоје за СДС, те по једно за ПДП и ДНС.

ИСТЕКAО ИМ РОК ТРAЈAЊA

– Мислим да ово морамо схватити као аларм, да се морамо мењати и да морамо тражити неке нове начине организовања. Да ли то могу урадити они који су најодговорнији за овакво стање наших повратника питање је над којим се морамо добро замислити. Очито је да је неким људима, који дуго седе и говоре како не можемо ништа учинити, истекао рок трајања – истакао је Шљивар.

Иако избори у Жепи нису имали значајнији утицај на укупне резултате за општину Рогатица, где је за начелника победио Милорад Јагодић, кандидат СНСД, главни имам МИЗ Жепа, Един ефендија Шљивар, одмах након пребројавања листића поручио је да га је стид и да су 2. октобра Бошњаци и БиХ као држава доживели пораз.

– Ово говори о свима нама. Чињеница је да су људи овде препуштени сами себи. Пробосанске политичке странке нису хтеле да седну за исти сто и да се договоре о заједничкој листи што би свима нама отворило могућност да разговарамо са нашим људима и да их анимирамо да гласају за оне који би водили рачуна о интересима повратника наредне четири године. Овако, док су представници наших политичких странака губили енергију на међусобна оптуживања и на доказивање како су они други лош избор, представници политичких странака са седиштем у РС су лобирали за себе. На крају смо добили ово што смо добили – појаснио је Шљивар.

Он додаје како у Жепи људи живе у тешким условима, као и да и из резултата општинских избора треба извући поуку.