Прочитај ми чланак

НОВО ОРУЖЈЕ У СИРИЈИ: Западни медији, као некада Србе, опет Русе сатанизују!

0

Путин оптужен за испаљивање ракета, сличних нуклеарним, у Сирији које могу да убију стотине људи.

Кошмарно оружје за масовно уништење је коришћено од стране Руса у њиховом настојању да ликвидирају сиријске побуњенике, наводи се у извештајима западних медија.
 
Изванредан видео објављен од стране Дејли стар приказује сва обележја термобаричке бомбе која усисава кисеоник и пали ваздух како би створила експлозију једнаку малој нуклеарној бомби.
 
Снимaк показује интензивно светао бљесак у близини града пропраћен пламеним печурка облаком који има језиву сличност са експлозијом нуклеарне бомбе.
 
Ако жртве преживе то што су спљескане и гушене, суочавају се са тим да буду живи испечени јер ваздух гори у пламену као врела нуклеарна експлозија.
 
Талас експлозије путује 3 км/ч сравњујући све преживеле у радијусу од око 100 метара.
 
То је термобарична експлозија, тврде западни медији приказујући снимак наводно настао у Сирији.

Термобаричне зашиљене ракете су испаљене из руских ракетних бацача – названих “горуће сунце“ – који су примећени у Сирији, према писању  The Sunday Times-a.
 
Термобарични експлозив испаљује детонације у самом ваздуху.
 
Одбрамбени стручњаци Националног интереса кажу да експлозив унутар ракете распршује хемијски облак у ваздуху.
 
То се са лакоћом поспе по зградама.
 
Друга експлозија пали аеросолни облак, изазивајући масивну и дуготрајну експлозију.
 
Неуобичајено велике експлозије су пријављене и снимљене у областима које држе сиријски побуњеници још од лета.
 
Специјални изасланик УН-а за Сирију, Штефан де Мистура, рекао је руско бомбардовање ослободило “војно насиље без преседана,“ убијање стотине цивила, од којих су многи жене и деца.
 
Он је рекао да је било извештаја о бомбама које су стварале “ватрене лопте таквог интензитета да су осветлиле мркли мрак у Алепу као да је било дневно светло.“
 
Његова интервенција је проузроковала свеже узајамне оптужбе између Русије и САД, са америчком амбасадорком Самантом Повер која оптужује Москву за “ваваризам.“
 
Она је позвала чланове Савета безбедности да “имају храбрости да кажу ко је одговоран за то и да једногласно кажу Русији да престане.“
 
Британија је оптужила Русију да спроводи “ратне злочине“ у Сирији када су се светске силе уротиле против Моске на састанцима Савета безбедности УН-а у последње време.
 
Али руски амбасадор Виталиј Чуркин је инсистирао на томе да су њени ваздушни напади били намењени “терористима“ који су држали 200.000 људи заробљених у граду.
 
“Они покушавају да искрористе жене и децу као живи штит,“ рекао је он.
 
Руска термобарична оружја су слична “авионским бомбама“ које су коришћене против Талибана који су бежали из пећина у Авганистану након што су оне срушене 2001. године.
 
Бомбе су бачене на улаз у пећине.
 
Ово је исисало ваздух из плућа одбегле талибанске владе која је збачена након што их је Америка оптужила за скривање Осаме Бин Ладена који је организовао 9/11 нападе.
 
Језиве деструктивне бомбе су такође коришћене од стране Руса током рада у Чеченији од 1994. до 1996. године и биле су одговорне за апокалиптично уништење њеног главног града, Грозног.

Међутим, упркос свим драматичним извештајима који су медији на западу објавили поводом спорног снимка, реч је о снимку снимљеном у Јемену. Пропагандна машинерија Западa није  се потрудила ни да провери тачност информације већ је поверовала Јутјуб видео који је неко недавно поставио уз тврдње да је реч о Сирији.

Снимак који је објавио Дејли стар, а пренели бројни медији је мањи део снимка који је неки у јулу поставио на Јутјуб како компилацију експлозија за које тврди да су руске термо бомбе у Сирији.

Западни медији су изабрали најдраматичнији снимак са компилације верујући да ће он најбоље дочарати наводне руске злочине.

Међутим, на Јутјубу стоји и индетничан снимак из маја 2015. где се говори у рату у Јемену.