Прочитај ми чланак

ТАЈНА УСПЕХА ХИТЛЕРОВИХ ТРУПА – за једну ноћ прегазили Европу

0

Нацисти су прешли преко планина Ардена јер нису могли преко Мажино линије, али тај надљудски подухват могли су да изведу уз помоћ тајанственог стимуланса.

Хитлеру се идеја продора преко Ардена допала, али постојао је велики проблем: тада тај пут није могао да се брже пређе, а освајачи су морали да га пређу за једну ноћ да савезници не би имали времена да се прегрупишу и зауставе их.

ХИТЛЕР ЈЕ БИО НАРКОМАН: Немачки научник дошао до шокантних доказа

Међутим, Норман Охлер, аутор књиге „На препад“ (Блитзед), каже да је решење брзо пронађено: војници који су учествовали у операцији добили су „Первитин“, наводно лек, а заправо дрогу која толико подиже физичке и психичке способности појединца да су успели да пређу Ардене за једну ноћ, без потребе за сном и одмором!

„Первитин“ су још називали „националсоцијализам у пилули“. Тај стимуланс узео је и генерал Ервин Ромел, познат и под надимком Пустињска лисица, а тада командант тенковске дивизије. Остало је историја.

Охлер је у свом делу истражио како су нацисти користили разне дроге током рата, иако су после доласка на власт 1933. године тврдили да је дрога јеврејска работа и наводно је избацили из „чистог аријевског живота“.

„Первитин“ је врста метамфетамина који је у Њемачкој прије рата био толико раширен да су га стављали у чоколаду те се позивало домаћице да једу баш ту чоколаду како би лакше обавиле кућне послове. Осим тога, пронађено је и писмо у којему је Хеинрицх Бöлл, касније нобеловац, 1939. године од својих родитеља тражио да му пошаљу на бојишницу Первитин јер има велики проблем – стално му се спава. Охлер пак у својој књизи због свега наведеног дефинира Первитин као “националсоцијализам у пилули”.

https://www.youtube.com/watch?v=fEEKVu0FOzE