Прочитај ми чланак

ГАДАФИЈЕВА ЋЕРКА ОТКРИЛА ШТА ЈОЈ ЈЕ ОТАЦ ГОВОРИО О СРБИМА, и о освети коју планира

0

Ћерка легендарног владара Либије Муамера ел Гадафила искрено говори о револуцији и животу у Либији, присјећајући се како јој је отац говорио о Југославији.

ajsa gadafi

Отац је увијек похвално говорио о Југославији и цијелом региону, а нарочито Србији. Мислим да нас веже та антиглобалистичка и слободарска идеја. Мислим да ви можете разумјети „нашу причу“ јер сте исто или готово слично доживјели двадесетак година раније. Срби су се показали као крајње лојални и одани пријатељи – почиње причу Ајша Гадафи, ћерка легендарног владара Либије.

Хоће да спаси народ од беде и пропадања

Она каже да су многима засметале пророчке реченице њеног оца о муслиманима који ће прогутати Европу. Она међутим прати очеве стопе и најављује револуцију која ће спасти народ Либије од беде и пропадања.

„У нашем народу постоји изрека да је човјек који може све добити само онај који је све изгубио, а то сам ја. И зато сам спремна да станем на чело борбе за слободу, сигурна да ћемо у годинама пред нама добити и побједити. Морамо јер је правда на нашој страни“, каже она.

Ајша додаје да је окупила више стотина војних лица, интелектуалаца, цијењених и поштених људи лојалних тестаменту њеног оца, који су спремни како каже да кад дође вријеме покрену талас промјена.

„Видјећете када дође тај дан никада нећемо без права и реда као бјесна псета развлачити и убијати људе по улицама. Ми смо уназад вјеровали у право и правду, тако ћемо се и понашати и поступити чак и према нашим душманима.“

У Либији влада хаос

Говорећи о тренутној ситуацији у њеној држави Ајша открива да у Либији влада Хаос.

„Убија се на улицама, пљачка, силује, отима… нема безбједности, нема мира. Држава више не постоји, чак ни вјештачки. Од друштва у коме није било гладних, незапослених и од једног тако хуманог амбијента, стигли смо до анархије.“

Ћерка чувеног владара додаје да је народ бјесан, али да нема око чега, али ни око кога да се окупи.

„Да, позивам на оружани устанак јер други пут и други начин да се нешто промјени не постоји. Оно што смо оружјем и новцем изгубили, оружјем и срцем ћемо повратити. И спремна сам. Рјешена и одлучена да станем на чело те слободарске колоне по било коју цијену. Мој отац је имао план како Африка треба да изгледа до 2020. године и хуманистички вјеровао у то. То је био пројекат за Нобелову награду. Имао је план да Африка до 2020. године буде раме уз раме са Европом, а тај план некима није одговарао“, објашњава она.

О атентату њеног оца

На питање шта је био разлог атентата, Ајша одговара да такав човјек квари њихов поредак, јер су сматрали да у таквом поретку само њихов народ може да живи. Ипак, каже, преварили су се.

Отац ју је учио да прашта, буде милостива и блага, али је то неће натјерати да опрости онима који су јефтино продали оно што је скупо стварао.

„Надам се да медији неће писати само о мојим ријечима данас, већ више о мојим дјелима сутра, а биће их. Дугујем то оцу и дугујем то Либији“.