Прочитај ми чланак

Црногорска опозиција спрема „револуцију“ за изборну ноћ?

0

Опозициони ДФ спрема "револуцију" за ноћ између 16. и 17. октобра, након што у Црној Гори буду одржани парламентарни избори, објавила је подгоричка Побједа.

crna-gora-ne-nato-e1470301347805Према писању листа, ДФ планира да резултате избора чека на платоу испред зграде Скупштине Црне Горе. Ако за ДФ резултати не буду повољни, како пише лист, у том случају би уследио „снажан притисак“ на Државну изборну комисију да „обори резултате“.

Не успе ли се у акцији током изборне ноћи, према наводима Побједе, ићи ће се на алтернативну варијанту – вишедневно камповање испред Скупштине и стварање атмосфере „политичког безизлаза“.

На скуп ДФ, током изборне ноћи, како наводи подгорички лист, доћи ће присталице из свих крајева Црне Горе, а њима су обезбеђени храна, дневнице и све остало. Такође, додаје лист, очекују се и „емисари из окружења“.

Побједа преноси одговор својих извора, на питање одакле новац за организовање скупе предизборне кампање и политичких манифестација након избора.

„Нису нам га, као овим вашим што их подржавате, дале чланице злочиначког НАТО савеза; ни Немци ни Американци… Па ви размишљајте, погађајте и закључујте. Паре смо добили од историјски потврђених пријатеља који имају и могу, а не узимамо их од злочинаца и белосветских криминалаца, али ни од црногорске сиротиње. Баш због тога ојађеног народа, 16. октобра ни по коју цену нећемо признати резултате покрадених избора“, преноси Побједа.