Прочитај ми чланак

СТИЖУ РУСИ У БГ – Србија и Москва посебни у свету

0

Београд -- Министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић са амбасадором Русије у Србији Александром Чепурином разговарала је о будућој сарадњи.

a

Београд — Министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић са амбасадором Русије у Србији Александром Чепурином разговарала је о будућој сарадњи.

Брнабићева је захвалила Чепурину на иницијативи за одржавање овог састанка и упознала га са циљевима Министарства.

Међу њима су наставак рационализације и рад на професионализацији државне управе, координација инспекцијских служби ради смањења сиве економије у Србији и питања људских и мањинских права, са посебном пажњом усмереном на сарадњу са националним саветима националних мањина.

„Међу приоритетним задацима Министарства које водим су успостављање Е-управе, односно, увођење већег броја електронских услуга за грађане и привреду, као и пуна примена Закона о инспекцијском надзору, како бисмо смањили удео сиве економије“, изјавила је министарка.

Она је додала да је у плану и оснивање Академије за усавршавање јавних службеника као кровне институције за образовање и обуку постојећег кадра, саопштило је Министарство државне управе и локалне самоуправе.

Амбасадор Чепурин је истакао да се у првој недељи октобра у Београду одржавају Дани Москве, који ће окупити велики број привредника, представника културног живота Русије и спортских радника.

Београд и Москва, како је додао, имају пресудну улогу како у својим земљама тако и у Европи и свету – због привлачења инвестиција, људског капитала и општег развоја.

Ближа сарадња и размена између Русије и Србије, веома су значајни за обе земље, закључено је на састанку.