Прочитај ми чланак

ДОДИК на ПАЛАМА: Српска је држава чија је територија унета у Дејтон и БиХ

0

Председник Републике Српске Милорад Додик захвалио је свима који су гласали на данашњем референдум о Дану Српске и поручио да је Српска држава.

Додик је то изјавио на предизборном скупу Савеза независних социјалдемократа (СНСД) на Палама где су га грађани дочекали песмом и скандирањем, пренели су медији у БиХ.

„Знам да се некада нисмо разумели, али ја на Пале долазим са образом. Онда када ви нисте веровали у мене, ја сам веровао у вас. Сада ви верујете у нас и у оно што радимо…“, поручио је Додик.

Он је поручио да су Срби имали слободу само онда када су имали државу, а у супротном су завршавали у јамама Јасеновца и на другим стратиштима.

„Слобода је Србима била гарантована онда кад су имали државу. Зато је Република Српска као држава важна. Српска је држава. Српска је у Дејтонски мировни споразум и БиХ унела своју територију, ефективну власт и народ који је хтео Републику. То су критеријуми за државу“, рекао је Додик, пренео је Клиx.ба.

О томе је, каже, учио у школи и додао да је грађанима РС довољна Српска.

„Ми смо за Дејтон, али нисмо за то да нам неко каже како треба нешто да учинимо“, казао је Додик.

Додик је затим дошао у Народну скупштину Српске након што су објављени први незванични резултати референдума о Дану Републике Српске.

Додика је сачекала премијерка Српске Жељка Цвијановић с министрима, а потом су се упутили у скупштински ресторан.

У згради скупштине је велики број новинара који очекују најављену прес конференцију Додика.