Прочитај ми чланак

АРАПИ МАСОВНО НАСЕЉАВАЈУ СРПСКУ, Срби продају имања и одлазе

0

Почела је инвазија Арапа на Републику Српску, преносе медији. Наиме, како се наводи, последњих година населио се велики број људи из арапских земаља, који су за мале паре покуповали земљу и куће локалног српског становништва.

f

Почела је инвазија Арапа на Републику Српску, преносе медији. Наиме, како се наводи, последњих година населио се велики број људи из арапских земаља, који су за мале паре покуповали земљу и куће локалног српског становништва.

Како пише „Ало!“, због свега тога прети реална опасност да се за наредних десет година демографска скала Републике Српске потпуно промени.

А да је Арапима, осим Федерације, у коју су почели да се насељавају одавно, РС тренутно у фокусу, потврђује и Момчило Мандић, бивши министар правде РС и посланик СРС-а у Скупштини Србије.

– Ранијих година су се Арапи насељавали углавном у долини реке Босне и у средњој Босни у Федерацији, тамо су откупили једно 500 имања у општини Хаџићи, Раковица, Илијаш. У последњих годину-две купују се масовно станови, куће и друге некретнине на подручју Источног Новог Сарајева. То раде јер се тамо налазе сиромашна старачака домаћинства и они имања и куће купују за мале паре. Овај масовни долазак Арапа и њихов останак у РС дефинитивно ће довести до промене демографске слике у тој земљи.

Да ствар буде гора што се тиче српског становништа, источни део се исељава, иду у западну Србију, према Новом Саду и Београду или према Подгорици, а уместо њих ту се смештају арапске породице у којима се налази по више жена и десеторо деце, тако да је то велика опасност за РС. Мандић каже да у Бањалуци нема много Арапа, атак је на Федерални део Сарајева и проширује се према Дрини, према Србији и Црног Гори и Херцеговини.

– Арапи купују цела српска имања, локале, праве газдинства која окружују зидинама. Сетите се и да су Албанци почели прво да се насељавају на Косову, да купују имања, па су га после свега што се десило потпуно окупирали и знамо колико сада Срба има тамо. Ми небригом, али и сиромаштвом, које неке наводи да продају земљу, дозвољавамо да постепено губимо земљу, а имамо пример Косова пред носем – каже он.

И стручњак за безбедност Дарко Трифуновић упознат је са најездом Арапа на РС.

– Много њих долази, посебно Кувајћани. Они су раније куповали земљу у Федерацији, а сада имају веће претензије ка РС, али то је потпуно легитимно, дођу, плате, купе. Али они ће са собом донети и своје обичаје и своју културу, неће се понашати у складу са обичајима РС – наводи он за „Ало!“.