Прочитај ми чланак

AРМЕНУЛИЋ: Не би ме изненадило да се и Новаково име нађе на списку допингованих

0

Сигуран сам да Ђоковић не узима ништа. Међутим, видите шта му раде и чиме је све изложен, а последњи пример је начин на који су му паковали развод, каже признати српски стручњак Радмило Aрменулић.

novak-armenulic-tenis

Српски тениски стручњак Радмило Aрменулић забринут је да би име Новака Ђоковића могло да се појави на списку оних који су користили забрањене супстанце и додаје да му је Рафаел Надал увек био сумњив.

– Искрено, не би ме сада изненадило и да се после неких притисака и Новаково име појави на списку оних који су користили одређене супстанце, иако сам сигуран да Ноле не узима ништа. Па видите шта му раде и чиме је све изложен, а последњи пример је начин на који су му паковали развод, каже Радмило Aрменулић за “Aло”.

Као што је већ познато, у понедељак је хакерска група „Елегантни медведи“ обелоданила нове податке о спортистима који су имали дозволу за коришћење допинга, а на списку се налази и име шпанског тенисера.

– Једноставно не могу да кажем да је Рафа био допингован и то само због тога што не могу да проверим такве тврдње. Aли, да је нешто врло сумњиво код њега, јесте. Па нема га нигде пет месеци, као, има повређено колено, а онда се врати на терен и игра нормално. Нема бандажу на колену или тако нешто. То свакако да изазива велику дозу сумње.

Aрменулић верује да је Надал заштићен, јер иза њега стоје врло моћни спонзори.

– Иза њега стоје велике фирме и огромне паре. Сигурно да је заштићен, баш као што су, рецимо, заштићени Роналдо или Меси у фудбалу. Спорт је постао такав да ми се чини да ће за неколико година доћи моменат када ће све атлете моћи да се на неки начин допингују, наравно у неким контролисаним условима. A они највећи ће и даље бити заштићени. Због таквог утицаја спонзора и уговора, сигурно нико од њих неће сам да изађе и да каже: „Да, допингован сам“, каже Радмило Aрменулић.