Прочитај ми чланак

СИНДИКАТ ЗАПОСЛЕНИХ ПОЛИЦИЈЕ: Одложите геј параду; она Србију кошта милион евра

0

Поводом најављене Параде срама, која треба да се у недељу 18. септембра одржи у Београду, у организацији пар страних владиних организација које се баве популаризацијом геј вредности у српском друштву, огласио се Синдикат Запослених Полиције, чије саопштење преносимо у целости:

policija-znacka-mup„Дана 12.09.2016.године руководство Синдиката Запослених Полиције поводом одржавања „ Параде Поноса“ која је заказана за 18.09.2016.године , донело је одлуку да се путем медија обрати Влади РС и организаторима Параде.

Поштовани, представници Владе РС и организатори „Параде Поноса“, поводом планираног одржавања параде принуђени смо да Вам се обратимо на овај начин и предложимо;

С обзиром да је свима у Републици Србији, почев од Владе, безбедоносних структура, грађана РС добро познато да због мигрантске кризе која је захватила целу Европу, безбедоносне структуре Полиција и Војска су у много већем броју ангажовани на границама широм Србије како би заштитили безбедност наше Државе и сваког грађанина, да се на границама налазе у изузетно лошим условима смештаја, без возила и адекватне опреме.

Из претходних година и искустава да би се организовала „Парада“, сви смо сведоци да је потребно ангажовати велики број полицијских службеника како би скуп прошао без инцидената а уједно организација Вашег скупа Државу и Владу РС би коштало око милион евра за ангажовање полицијских службеника.

С обзиром да је приоритет сваке Државе безбедност исте и њених грађана, предлажемо организаторима „Параде“ да заједно са представницима Владе РС одрже заједнички састанак и донесу одлуку да се „Парада“ ове године одложи и да се средства која би била издвојена за ангажовање полицијских службеника преусмере и износ од милион евра употреби за набавку нових возила, обезбеђивање адекватних смештаја и опреме за полицијске службенике и припаднике војске који се налазе на границама Србије.

Синдикат Запослених Полиције сматра да ће Влада РС и организатори „Параде“ размотрити наш предлог и показати да је приоритет сваке Државе безбедност Државе и свих грађана РС.

Надамо се да ће организатори „Параде“ схватити наш предлог а тиме узети учешћа, одлагањем „Параде“ уштедети Републици Србији милион евра како би Влада РС  полицијским службеницима и припадницима војске који се налазе на границама обезбедила нова возила, много боље услове смештаја и опрему како би се још боље заштитила безбедност Државе и грађана.   

У име Синдиката Запослених Полиције, председник  – Дејан Ђукић