Прочитај ми чланак

ПАТРИЈАРХ БЛАГОСЛОВИО шетњу против геј параде, а за продичне вредности

0

Српки патријарх Иринеј дао је благослов невладиној организацији "Породични сабор" да у петак, 16. септембра, у центру Београда организује "породичну шетњу" која ће ићи од Храма Светог Саве до Саборне цркве.

Фото: Весна Анђић

Фото: Весна Анђић

Та шетња се организује као одговор на геј параду заказану за недељу, 19. септембар.

СПЦ је тако још једном недвосмислено устала у одбрану традиционалних, породичних вредности, а, како пише „Информер“, насупрот нарастајућој идеологији хомосексуализма.

Током породичне шетње биће прочитан молебан код споменика Светом цару Николају Романову, спасиоцу Србије у Првом светском рату.

ХУМАНИТАРНЕ АКЦИЈЕ

У оквиру Недеље породичног јединства одвијаће се и 2 хуманитарне акције:

у уторак 13.9. 10-16ч у аутобусу за трансфузију крви код Скупштине, ће се давати крв и са позивом суграђанима да дају крв;

у среду, 14.9. 12-16ч од 12 до 16 сати, у оквиру Недеље породичног јединства, све труднице и породиље са децом из ГАК Народни Фронт, којима буде био потребан превоз, имаће бесплатан превоз таксијем од стране Радио Беотаксија.

Посетите са породицом

13.9. 19:00с: Сала храма Светог Саве: о. Александар Јовановић, храм Вазнесења Господњег у Жаркову – Савремена искушења у православном браку и породици.

14.9. 19:00: правник др Миша Ђурковић: Нови Грађански законик разбија породицу.

15.9. 19:00: Пројекција филмова са исповестима бивших хомосексуалаца, са коментаром о. Владе Левићанина из храма Св. Георгија у старој Бежанији, после њих.

16.9. Петак, 16:00 Учествујте у свечаној литији са благословом Патријарха Иринејаод храма Светог Саве до Саборне цркве, са читањем молебна код споменика св. Цару Николају II Романову, спасиоцу Србије у 1. Св. Рату.