Прочитај ми чланак

РАЂАЈТЕ СЕ И МНОЖИТЕ: Недеља породичног јединства у Београду, Чачку, Ваљеву …

0

Са благословом Њ.С. патријарха србског г. Иринеја, и ове године биће одржана свечана Литија од храма св. Саве до Саборне цркве, са читањем молитава код споменика св. цару Николају 2. Романову, спасиоцу Србије у 1. Св. рату, али овај пут у склопу Недеље породичног јединства која ће трајати од 10. до 16. септембра у Београду.

Литија је предвиђена за петак 16./3.9. Акатист ће почети испред храма св. Саве у 16 часова а Литија у наставку, око 17.

Манифестација ће почети у суботу 10.9. испред храма Св. Саве у 12 часова, где ће бити приређен културно-уметнички програм кудова и драмске секције из разних крајева Србије, заједно са показним вежбама православних клубова борилачких вештина.

У наставку ће свако вече бити уприличено предавање неког од духовника и еминентних стручњака из области породичне психологије и права: др Влада Димитријевић, др Влајко Пановић, др Зоран Миливојевић, др Миша Ђурковић, др Биљана Спасић… Тачан датум и распоред предавања у наставку.

porodicni-sabor-cacak

Организатор ове манифестације је Породични Сабор – организација која окупља неколико србских и једно руско удружење, међу којима је и наше: Мисионарско братство Свети Стеван-Сланци, Српско удружење за одбрану ћирилице „Добрица Ерић“, Русское Собрание, Српска солидарност храном, Завет српско-руски, Србски светионик, Част отаџбине, Завичај и Православна породица.

У оквиру Недеље породичног јединства одвијаће се и 2 хуманитарне акције:

у уторак 13.9. 10-16ч у аутобусу за трансфузију крви код Скупштине, ће се давати крв и са позивом суграђанима да дају крв;

у среду, 14.9. 12-16ч од 12 до 16 сати, у оквиру Недеље породичног јединства, све труднице и породиље са децом из ГАК Народни Фронт, којима буде био потребан превоз, имаће бесплатан превоз таксијем од стране Радио Беотаксија.

Осим тога, ова иста манифестација биће организована и у Чачку и Ваљеву.

ДОЂИТЕ НА НЕДЕЉУ ПОРОДИЧНОГ ЈЕДИНСТВА У ОРГАНИЗАЦИЈИ ПОРОДИЧНОГ САБОРА ОД 10. ДО 16. СЕПТЕМБРА  У БЕОГРАДУ!

Посети концерт, предавања и учествујте у литији центром Београда. Обавестите се о новом Грађанском законику који уводи:

– одузимање деце од стране државе због васпитног ударца по задњици детета;

– легализацију хомосексуалне заједнице и омогућавање истих да усвајају децу;

– увођење промоције хомосексуалности у образовни систем од предшколског до високог образовања;

– сурогатно материнство и еутаназију.

porodicna-setnja

Посетите са породицом:

10.9. Субота, 12-14с: концерт КУД-ова и етно група из разних српских крајева испред храма св.Саве са приказом клубова борилачких вештина за децу.

10.-15.9. 19:00с: предавања еминентних стручњака и духовника из области породичне психологије и породичног права у сали општине Врачар, осим где је другачија назначено:

10.9. 19:00с: демограф др Биљана Спасић – Зашто Срби нестају?

11.9. 11:00: Манастир Сланци, после Литургије: др Владимир Димитријевић – Духовни, психолошки, физички и политички аспект хомосексуалности.

11.9. 19:00: клинички психијатар др Влајко Пановић – Криза савремене породице.

12.9. 19:00: психотерапеут др Зоран Миливојевић – Савремени брак и породица, питања и одговори.

13.9. 19:00с: Сала храма Светог Саве: о. Александар Јовановић, храм Вазнесења Господњег у Жаркову – Савремена искушења у православном браку и породици.

14.9. 19:00: правник др Миша Ђурковић: Нови Грађански законик разбија породицу.

15.9. 19:00: Пројекција филмова са исповестима бивших хомосексуалаца, са коментаром о. Владе Левићанина из храма Св. Георгија у старој Бежанији, после њих.

16.9. Петак, 16:00 Учествујте у свечаној литији са благословом Патријарха Иринејаод храма Светог Саве до Саборне цркве, са читањем молебна код споменика св. Цару Николају II Романову, спасиоцу Србије у 1. Св. Рату.

РАЂАЈТЕ СЕ И МНОЖИТЕ!

НЕДЕЉА ПОРОДИЧНОГ ЈЕДИНСТВА 10.-16. СЕПТЕМБРА У БЕОГРАДУ