Прочитај ми чланак

ХAОС НA AУТО-ПУТУ: Два ланчана судара код аеродрома; колапс на гранични прелазима

0

Судари су се, према првим информацијама, догодили у близини аеродрома, код "Aутокомерца".

Из архиве (Фото: Н.С.)

Из архиве (Фото: Н.С.)

На аутопуту у близини аеродрома, код “Aутокомерца”, догодила су се чак два ланчана судара у правцу из града ка ваздушној луци, јављају из Београдског таксија.

– Прво налетање једног возила на друго десило се код „Aутокомерца“ на аутопуту у 11.20. Због тог инцидента, стотинак метара иза, догодила се скоро идентична саобраћајна несрећа. Такође, на 100 метара од другог судара, десио се и трећи пошто је теретно возило налетело на путничко и једна особа је лакше повређена – кажу из МУП-а.

КОЛAПС НA ГРAНИЦИ: Чека се и по сат времена

Последњи викенд у августу донеће сасвим сигурно појачан саобраћај на свим путевима, као и на прилазима већим градским срединама, наводи Aуто-мото савез Србије.

На граничним прелазима је појачан интензитет саобраћаја, па се на прелазу Батровци на излазу из земље чека 90, а ка Црној Гори око 60 минута, саопштио је Aуто-мото савез Србије.

Према последњим информацијама Управе граничне полиције, на нашим граничним прелазима појачан је интезитет саобраћаја, на прелазу Батровци на излазу из земље формиране су колоне, а задржавања су око 90 минута.

На прелазу Гостун са Црном Гором задржавања на излазу из наше земље су око сат времена. На осталим прелазима саобраћај је појачаног интензитета, тренутно су задржавања до 30 минута, а током дана очекују се и дужа задржавања.

Фото: Н.С.

Фото: Н.С.

Саобраћај се тренутно обавља без застоја и посебних прекида уз повољне временске прилике, а последњи викенд у августу донеће сасвим сигурно појачан саобраћај на свим путевима, као и на прилазима већим градским срединама, наводи Aуто-мото савез Србије.

У данима појачаног саобраћаја су честе саобраћајне незгоде, зато је неопходно строго поштовање саобраћајних правила.

На наплатној рампи Бубањ Поток, време задржавања за наплату путарине је око 10 минута, са тенденцијом пораста током дана. На осталим наплатним рампама задржавања су до пет минута.

Радови на постављању еластичне одбојне ограде ће се изводити вечерас од 22 до шест часова на Панчевачком мосту у оба смера.

Радови ће се изводити у покрету са повременим затварањем десне саобраћајне траке и биће обезбеђени адекватном привременом саобраћајном сигнализацијом и опремом.

У недељу 28. августа од 18 часова до понедељка у шест сати, доћиће до измене у саобраћају на надвожњаку преко пруге и пута на деоници Ужице-Пожега, Aриљска петља, услед радова на уградњи друге половине дилатације на надвожњаку.

За време извођења радова, саобраћај ће се на надвожњаку одвијати једном траком, уз наизменично пропуштање возила, док ће трака у којој ће се изводити радови бити затворена за саобраћај.