Прочитај ми чланак

ЂОРЂЕВИЋ О ЈОКИЋУ: Од Дивца нисмо имали центра таквог стила

0

Селектор српских кошаркаша похвалио младог центра, али и Стефана Марковића.

đorđević kosarka jokic n.s. fiba

Не рачунајући оне који су остајали до дубоко у ноћ како би гледали НБA лигу прошле сезоне, српска јавност је с нестрпљењем чекала јутро како би видела шта је Никола Јокић урадио у Денверу.

A најчешће је био њихов најбољи играч, те отуда и не чуди што се нашао у саставу кошаркашке репрезентације Србије у Рију.

– Одиграо је изванредно, мада му ни ми нисмо постављали превелике захтеве. То не практикујемо са младим играчима. Он се игра кошарке. од Дивца нисмо имали центра таквог стила. Имао је проблема на почетку, био је одсутан. Многи су били обезглављени, јер их је олимпијско село импресионирало – рекао је Aлександар Ђорђевић за магазин Спортског журнала.

На питање зашто Јокић није био у тиму за Европско првенство, селектор је рекао:

– Прошле године је отишао у Денвер, јер они нису били задовољни како изгледа. Зато није био у државном тиму, мада би му значило. Смршао је 14 килограма.  Сада нас је опчинио интелигенцијом, талентом и понашањем.

Најава одласка Стефана Марковића из националног тима била је незаобилазна тема.

– Од њега почиње и завршава се наша борба. Има лидерску црту, фантастичан је у одбрани. Не верујем му да ће се повући – јасан је био Ђорђевић.