Прочитај ми чланак

Британски медији сковали план како Мареј може да престигне Ђоковића у 2016.

0

Лоше игре Новака Ђоковића на Вимблдону и УС опену, као да су дали крила Ендију Мареју који је искористио киксеве нашег аса, освојио турнире у Лондону и Рију и примакао се најбољем тенисеру данашњице на АТП листи. Британски медији пишу да је могућ сценарио да Шкот већ у 2016. години скине са трона, чинило се, недодирљивог Србина.

585395_djokovic-marej2_f
За то је потребно чудо, аии британски „Експрес“ се нада да ће Мареј да настави тријумфални низ. Уколико освојио све велике трофеје до краја године, Мареј би стварно могао да престигне Новака Ђокоовића. Тренутно, наш има скоро 5.500 бодова више, али до краја године, најбољи тенисер данашњице брани скоро све.

Наиме, прошле године Новак је имао фантастичан финиш сезоне. Освојио је УС опен, Мастерсе у Шангају и Паризу, турнир из серије 500 у Пекингу и завршни Мастерс сезоне у лондонској дворани „О2“.

Рачуница Британаца је лака, али чини се у домену научно фантастике. Ако би Новак играо сва финала са Марејем и био поражен, Шкот би преузео прво место на АТП листи већ у овој години. Судећи по међусобном скору који је у корист Новака – 24:10, ово звучи као немогућа мисија за Мареја.

Ипак, Енди би могао да се примагне Новаку, поготово после УС опена. Србин брани 2.000 бодова, док је Мареј прошле сезоне испао већ у осмини финала, па је реално да ће ове сезоне у Њујорку да овоји више од 180 бодова колико му је припало за УС опен 2015.

Последњи Гренд слем сезоне у Њујорку почиње у понедељак, Новак игра на старту са Полајком Јиржијем Јановичем, док ће Мареј на мегдан Чеху Росолу.