Прочитај ми чланак

ТИЈAНA БОГДAНОВИЋ: Опростила сам им златну медаљу!

0

После финала била сам разочарана. Ипак, сад већ схватам да сам направила велики успех са 18 година, истакла је Тијана.

tijana bogdanovic tekvando finale

И Тијана Богдановић (18), најмлађа наша освајачица медаље у историји Олимпијских игара, била је гошћа Курира дан после доласка из Рија. Заједно с тренером Драганом Галетом Јовићем посетила је нашу редакцију.

Сребрна теквондоисткиња више не жали за украденим златом.

– После финала била сам разочарана. Ипак, сад већ схватам да сам направила велики успех са 18 година – истакла је Тијана Богдановић, а надовезао се Јовић:

– Импулсивног сам карактера, али у Рију нисмо представљали само нас двоје, већ Србију и морамо да контролишемо своја осећања. Тражили смо да се погледа видео-плеј, наша примедба није прихваћена и они су утврдили да је све урађено по правилима. Затворио сам књигу, нисмо хтели да правимо скандали, одустали смо од протеста. У наредном периоду добићемо сву документацију и желим да видим 11 камера које су пратили борбу.

Тијана Богдановић је одушевљена дочеком испред Скупштине.

– Невероватан осећај. У једном тренутку, кад су певали „Узела си злато, Тијана“, збунила сам се и остала без текста. Мислим да сам уз Галета и Милицу, коју видим као старију сестру, сазрела и они су најзаслужнији за моје сребро у Рију – поручила је Тијана Богдановић.