Прочитај ми чланак

ПОГЛЕДАЈТЕ: Овако су безбожници срушили споменик СВЕТОМ ВЛАДИЦИ НИКОЛАЈУ!

0

Споменик владики Српске православне цркве Николају Велимировићу, који је у центру села Шимановци био подигнут на личну иницијативу једног мештанина, срушен је багерима уз полицијско обезбеђење

Споменик владики Српске православне цркве Николају Велимировићу, који је у центру села Шимановци био подигнут на личну иницијативу једног мештанина, срушен је багерима уз полицијско обезбеђење.

Очевици су агенцији Бета испричали да је споменик срушен уз присуство тридесетак специјалаца у пуној опреми и више инспектора.

Фото: С.Ј.

Фото: С.Ј.

Aкција је организована протеклог петка, на дан сеоске славе, а полиција је била блокирала раскрсницу џиповима.

ПРЕДСЕДНИЦA ОПШТИНЕ ПЕЋИНЦИ: НИЈЕ СРУШЕН СПОМЕНИК НИКОЛAЈУ, ВЕЋ БЕТОНСКA ПЛОЧA

Председница Општине Пећинци Дубравка Ковачевић Суботички изјавила је вечерас да у месту Шимановци у тој општини није срушен споменик покојном владики Српске православне цркве Николају Велимировићу већ „бетонска плоча“.

Она је саопштила да према записнику који је сачинио општински комунални инспектор, у Шимановцима није срушен никакав споменик, јер споменика на том месту није ни било.

Фото: С.Ј.

Фото: С.Ј.

„Оно што јесте уклоњено, то је бетонска плоча, а уклоњена је по налогу општинског комуналног инпектора који је, вршећи редовну контролу јавних површина пред сеоску славу, уочио бетонску плочу изливену на тек уређеној јавној површини у центру села“, навела је она.Дубравка Ковачевић Суботички је додала је да је комунални инспектор, након што је проверио са Одељењем за урбанизам Општине Пећинци и утврдио да нико није поднео никакав захтев за постављање било каквог објекта на овој јавној површини, наложио уклањање бетонске плоче.

„Општина Пећинци је тим поводом поднела кривичне пријаве против НН лица, а на надлежним органима је да утврде ко је и за коју намену без законом прописаних дозвола излио бетонску плочу на јавној површини у центру Шимановаца. Став локалне самоуправе је јасан: закон се мора поштовати и мора се стати на пут дивљој градњи“, рекла је она.