Прочитај ми чланак

ОЛИМПИЈЦИ ИСПРЕД СКУПШТИНЕ: Кошаркашице запалиле масу „У бој, крените јунаци сви“

0

"Вољена Србијо, народе мој, били сте мојим кошаркашицама и мени мотив у најважнијој победи и она једна лековита мисао, после најболнијег пораза. Живела Србија".

sp-docek

БЛОГ УЖИВО:

21:30 – Журка се наставља…

21:08 – Интонира се „Боже правде“.

21:06 – Журка је почела! Како на бини, тако и међу навијачима.


21:04 – Гоцић: Ја сам најпоноснији на свету
„Будите поносни на ово што стоји на овој бини. Ја сам најпоноснији на свету што могу да будем капитен ове екипе и део оваквог тима“, рекао је Живко Гоцић.

Фото: Драган Кадић Фото: Драган Кадић
21:03 – „Шампиони, шампиони“…

21:02 – Шоу на бини! Како који ватерполиста изађе остали га гурају…

21:01 – „МВП, МВП, МВП“ – тако су окупљени поздравили Филипа Филиповића алудирајући на титулу најкориснијег играча олимпијског турнира.

21:04 – Гоцић: Ја сам најпоноснији на свету
„Будите поносни на ово што стоји на овој бини. Ја сам најпоноснији на свету што могу да будем капитен ове екипе и део оваквог тима“, рекао је Живко Гоцић.

21:03 – „Шампиони, шампиони“…

21:02 – Шоу на бини! Како који ватерполиста изађе остали га гурају…

21:01 – „МВП, МВП, МВП“ – тако су окупљени поздравили Филипа Филиповића алудирајући на титулу најкориснијег играча олимпијског турнира.

20:57 – „Гоцић капитен, један је Гоцић капитен“, ори се Београдом.

20:55 – „Узео си злато Дејане“, навијачи певају селектору ватерполиста Савићу.

20:54 – Штефанек: Испуњено обећање
„Добро вече, Београде. Ово је други пут да сам овако дочекан. Обећао сам 2014. да се видимо опет. Ја сам свој део испунио, а и ви сте. Желим да честитам свим спортистима. Видимо се у Токију, а даље шта буде биће. Живела Србија“, у даху је говорио златни рвач.

20:52 – Ево и рвача, какве овације за Штефанека: „Даворе, Даворе“…

20:50 – Ђорђевић: Велико хвала
Пре 12 годинама сам био овде у њиховим патикама, а сада сам испред њих. Ово су. Велико хвала елити српског спорта која игра за Србију

20:45 – Александар Ђорђевић! Навијачи су у трансу!

20:43 – Излазе и сребрни кошаркаши…

20:42 – Маја Огњеновић: Ваљда нећу заплакати
„Ваљда нечу запклати, ваљда се нећу онесвестити. Хвала вам на непроспаваним ноћима, љубави и енергији коју сте нам пружили. Хвала вам за све“, рекла је Маја Огњеновић, капитен одбојкашица.

20:41 – Селектор одбојкашица: Хвала вам што смо досањали наше снове
„Добро вече, Србијо. Осећали смо у Рију огромну љубав коју нам шаљете. Било је много лакше ратовати на терену када смо знали ко стоји иза нас. Медаља је била наша огромна жеља, али ово је био наш сан. Хвала вам што смо досањали наше снове“, поручио је селектор одбојкашица Зоран Терзић.

20:38 – Тијана Богдановић: Не могу да контролишем емоције
„Добро вече, Србијо. Хвала вам пуно на свему и подршци током Игара. Не могу да контролишем емоције. Хвала вам што сте ме бодрили. Замолила бих вас за још један аплауз за Милицу, која је била велика подршка“, рекла је Тијана Богдановић.

20:35 – Томићевић: Освојили смо сребро, а дочекани као да смо освојили злато
Представљени су и кајакаши…
„Освојили смо сребро, а дочекани као да смо освојили злато“, рекао је Томићевић.
„Живела Србија“, надовезао се Зорић.

20:32 – А онда су Милица Дабовић и кошаркашице показала како су излазиле на утакмице у Рију и запевале „Марш на Дрину“ запаливши масу.

20:32 – Милица Дабовић и кошаркашице запевале су „У бој крените јунаци сви“ и запалиле масу

20:30 – Марина Маљковић: Вољена Србијо, народе мој…
Селектор кошаркашица Марина Маљковић запалила је масу:
„Вољена Србијо, народе мој, били сте мојим кошаркашицама и мени мотив у најважнијој победи и она једна лековита мисао, после најболнијег пораза. Живела Србија“.

20:29 – На бини су се појавиле кошаркашице и добиле овације.

20:26 – „Ивана, Ивана“… Народ скандира Шпановићевој која није могла да дође.

20:24 – „Шампиони, шампиони“, ори се центром Београда.

20:23 – Сада пред Домом Народне скупштине има неколико десетина хиљада људи.

20:21 – Тенисери нису присутни, али су добили овације када је спикер прочитао њихова имена. Најјаче, наравно, Новак Ђоковић.

20:20 – Ево их! Први су на бину изашли веслачи и стонотенисер Александар Каракашевић… А затим и сви остали.

20:15 – Дечји хор „Чаролија“ пева химну

20:04 – Олимпијци су стигли, али још нису изашли на плато

19:55 – Милиграм забавља навијаче у ишчекивању спортиста

Линк са преносом уживо дочека српских спортиста у Београду, приликом њиховог повратка из Рија погледајте ОВДЕ.

Председник Србије је вечерас приредио пријем за чланове нашег олимпијског тима који су допутовали из Рио де Жанеира. На ОИ у Рију наши спортисти су освојили осам медаља.

Док су се наши олимпијци припремали за сликање и сусрет са Николићем отпевали су Боже правде.

Погледајте како је то изгледало.

gocic savic

16:45 Селеткор ватерполо тима Србије Дејан Савић, који је у последње три године освојио практично све трофеје у том спорту, честитиоо је свим срспким спортистима, ако и капитен Живко Гоцић
 
–  Хвала на честиткама испред екипе. Честитам свим спортистима и освајачима медаља. Што се нас тиче, не знам шта да кажем. Да се захвалим људим који су добринели и уткали себе у медаљу, пре свега мислим на људе из савеза, стручни штаб и нашег буцка који је није буцко. Хвала ти буцко – рекао је Гоцић и загрлио Савића..

Никић и Гоцић су најавили да су у Рију одиграли последње утакмице за репрезентацију или није тако…

– Ко то каже? Селектор је права особа којој треба да се обратите што се тиче опраштања.

Дејан Савић се захвалио златним делфинима али и свим српским спортистима који су представљали нашу земљу на Олимпијским играма.

– То је дело ових момака. Желим да се захвалим и људима који су Савез подржавали и велике честитке свим олимпијцима који су освојили медаље и који су бранили наше боје. Ми мала земља имали смо три велика финала у колективним спортовима што није забележила ни Aмерика која је освојила највише медаља. Коначно смо дошли до тог злата и Жилетове сузе су уткане у медаље. Желим да кажем да ме неке ствари нервирају, а то је да је једна реченица изузета из контекста привукла већу пажњу  од успеха олимпијаца. Показали смо да можемо да буде земља спорта а не жуте штампе и аброва. Србија до Токија – поручио је Савић.

Није тајна да селектор воли јагњетину, али не зна каква је у Рију. 

– За три седмице нисам изашао из села, али играчи могу да кажу.

đorđevic teodosic tomasevic docek

16:30 Капитен косаркашке репрезентације Србије Милош Теодосић изјавио је да је поносан на успех у Рију и поновио да је медаља поклон саиграчу Немањи Бјелици, који због повреде није могао да буде део тима.

 „Ово је велики успех мушке и женске кошарке. Јако сам поносан на обе селекције. После утакмица у групи говорио сам да смо сјано играли, иако нису долазиле победе. На крају су досле. Свака част свим момцима на сребру“, рекао је Теодосић на конференцији за медије на аеродрому „Никола Тесла“ у Београду.

Он је посебно апсотрофирао чињеницу да је Бјелица део тима и да му је жао што није био са њима у Рију.

„То је тужна тема, мада многи мисле да је симпатична. Он је годинама са нама, део је тима и више од свих нас желео је да буде у Рију. Поклонили смо му медаљу, надам се да ће у будућности бити уз нас“, поруцио је Теодосић.

Селектор Aлександар Ђорђевић честитао је свим српским олимпијцима и Савезима.

„Не знам да ли су сви свесни колика је то част, посебно освајачима медаља. Није битно који је спорт или појединац дошао до медаље, сви смо били један тим и тако дисали. Пратили смо утакмице једни других, не знам да ли је тако било код других“, рекао је Ђорђевић.

Према његовим речима успех косаркаша додатно добија на значају јер је Србија први пут као самостална држава уцествовала на ОИ.

„Посебна захвалност Милошу и саиграчима, њима иду највеће заслуге. Они су прави спортисти и на прави начин су играли за своју земљу. Било је феноменално, али је посебно добро, што у односу на моју генерацију из Aтланте, ова екипа има још бољу будућност јер смо били најмлађи на турниру“, поручио је Ђорђевић.

prijem sportista kod tome nikolica08 2416

16:20 Председник Србије Томислав Николић састаће се вечерас са спортистима који су представљали Србију на Олимпијским играма у Рију.

Николић ће се састати са спортистима вечерас у 19.00 часова у згради Генералног секретаријата председника Републике, саопштио је Кабинет председника Србије.

Србија је на Играма у Рио де Жанеиру освојила медаље у осам дисциплина, а од 103 спортиста наше земље, њих 54 се враћа са одличјима.

На постољима су биле све четири репрезентације: женска и мушка кошаркашка селекција, ватерполисти и женска одбојкашка селекција, те рвач Давор Штефанек, атлетичарка Ивана Шпановић, теквондисткиња Тијана Богдановић и кајакашки тандем Марко Томићевић и Миленко Зорић.