Прочитај ми чланак

МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ: Нема готово никакве разлике између НАТО-a и Хитлера

0

Потпредсједник Сједињених Америчких Држава Џозеф Бајден требало би да клекне пред мученичким народом који је страдао у НАТО бомбардовању, оцијенио је митрополит црногорско-приморски Амфилохије.

mitropolit-amfilohije-1

Он је приликом освећења библиотеке и парохијског дома у Кумбору казао да се нада да ће се црногорска власт уразумити поводом питања уласка Црне Горе у НАТО.

“Црна Гора би требало да ради оно што је радила вјековима да помаже европским народима и да расформира убилачке тоталитарне системе какав је НАТО, идеологију која је настала из хитлеровске идеологије. Да се не варамо, никакве разлике нема. Знамо добро, све то испробали су на Косову и Метохији, Србији и Црној Гори. Побијена дјеца Мурина су живи свједоци њиховог дјела и њихова крв вапи према небу”, истакао је он.

Митрополит је казао да је Бајден ових дана у изражавао саучешће породицама жртава.

“Замислите извињава се, умјесто да клекне пред мученичким и закланим народом и светињама и да се покаје и он и његови Клинтони и остала разбојничка дружина модерна. Извињава се, како га није срамота и како није срамота и оне који су га послали. Зар тим путем мисли да се рјешава судбине Балкана и свијета? Таквим извињењима у исто вријеме наставља то злочиначко дјело у Азији, гдје су милиони људи покренути са својих огњишта и траже себи спас. У Украјини је братоубилачки рат на дјелу, а најгори ратови на земљи то су братоубилачки ратови”,  рекао је митрополит Амфилохије у цркви Светог Василија Острошког у Кумбору.

Говорећи о хиљадугодишњици упокојења Светог Јована Владимира, митрополит је нагласио да тај свети човјек није жртвовао свој народ, што су радили и раде скоро сви моћници овог свијета.

“Он је жртвовао себе за Бога, за народ. То би требало да буде темељ и Срба и Бугара и Руса, Француза и Американаца, када би таква порука стигла дубље до глава Њемаца, Енглеза, Француза и Американаца не би они стварали НАТО пактове и тоталитарне системе који су сада у свијету. Зашто се они стварају? Је ли то војска Јована Владимира, светог Јована Римског, Светог Саве, Светог Петра Цетињског, војска која се жртвовала за ближњег свога, а не жртвовати њу за себе и своје интересе”, питао је митрополит.

Он је упозорио да се данас „за нафту жртвују милиони”.

“Освајачки ратови какви су били за вријеме крсташа, Наполеона, Хитлера, Стаљина, Мао Цедунга. Надали смо се да ће то бити завршено, а ево ови наши главари у Црној Гори хоће у НАТО. Кукала им мајка, и њима и нама! Дај Боже да се они просвијетле и уразуме и да се жртвују за ближње, за човјечанство, а не да жртвују свој народ и човјечансто за своје интересе”, казао је митрополит Амфилохије.