Прочитај ми чланак

БОГДАНОВИЋ: Aко треба нека тројка, ту сам; ЈОКИЋ: Са Аустралијом да се побијемо

0

Aустралија нас је победила са 15 разлике, али то није био прави однос снага. Ово је полуфинале Олимпијских игара, сада неће бити тако, каже центар репрезентације Србије Никола Јокић.

Кошаркашки репрезентативац Србије Никола Јокић рекао је данас да је задовољан пласманом у полуфинале Олимпијских игара и да ће се у том дуелу са Aустралијом његова екипа „жестоко побити за финале“.

Кошаркаши Србије пласирали су се у полуфинале Олимпијских игара у Рио де Жанеиру, пошто су јутрос победили Хрватску са 86:83. Утакмица је била неизвесна, са много грешака, Хрватска је водила на полувремену, а Србија је у последњој деоници имала и 14 поена предности. Противник се пред крај утакмице примакао, а дуел је решен у пенал завршници, којој је Јокић погодио сва четири бацања.

„Увек размишљаш када у таквим ситуацијама шутираш, јер си под притиском. Било је мало треме, али када сам убацио прво, остало је било рутина. Имали смо 14 разлике, а после тога драма, тако је сваки пут са њима, исто је било и на турниру у Aргентини. Вратили смо се у другом полувремену, знали смо да нервоза може да траје само четвртину, две, а не целу утакмицу. ‘Закуцавање’ Радуљице је понело целу екипу, па Богданова ‘тројка’, сигурно да нас је то подигло на бољи ниво“, рекао је Јокић новинарима у Рио де Жанеиру.

Кошаркаши Србије ће у полуфиналу играти против Aустралије, у ноћи између петка и суботе. У другом полуфиналу играју СAД и Шпанија. Србија и Aустралија су играли у групној фази олимпијског турнира, када је Aустралија победила са 95:80.

„Aустралија нас је победила са 15 разлике, али то није био прави однос снага. Борили смо се 37, 38 минута, онда су они убацили у већу брзину а ми то нисмо испратили. Ово је полуфинале Олимпијских игара, сада неће бити тако, сигурно ћемо жестоко да се побијемо за финале“, рекао је Јокић.

Најефикаснији у екипи Србије био је Богдан Богдановић са 18 поена.

„Мислим да два, три фаула нису била, али шта је ту је, то је утакмица. Криво мије што нисам добро завршио меч а желео сам, али имам сјајне саиграче који су то изванредно завршили. Полуфинале је са Aустралијом. Они су озбиљно играли први део такмичења и четвртфинале, али тешко је добити некога два пута на турниру. Надам се да ћемо да одиграмо много боље и квалитетније него у групи“, рекао је Богдановић.

Упитан да прокоментарише своју игру и „тројку“ са осам метара, Богдановић је рекао да увек игра да екипа победи.

„Aко треба нека тројка, неки кош, ја ћу да постигнем, није проблем“, рекао је кроз осмех српски кошаркаш.

Богдановић је прославио рођендан на терену. Он је захвалио пријатељима и породици на порукама, али је рекао да ће славље да остави за крај турнира.

Богдановић се осврнуо и на освојене медаље Тијане Богдановић и Иване Шпановић.

„То улива самопоуздање, драго нам је што можемо да се дружимо са њима“, додао је он.