Прочитај ми чланак

ЈОШ ЈЕДАН ТРИЈУМФ СРБИЈЕ: Одбојкашице у полуфиналу – победиле Рускиње са 3:0!

0

Српске одбојкашице су се пласирала у полуфиналу Олимпијских игара победивши репрезентацију Русије у три сета (25:09; 25:22; 25:21). У полуфиналу их чека репрезентација САД која је у четвртфиналу, такође убедљиво у три сета, победила репрезентацију Јапана.

Фото: Ројтерс

Фото: Ројтерс

Изабранице селектора Зорана Терзића имале су одличне партије у групној фази и са трећег места (учинак 3-2) су се домогле борбе за полуфинале.

Према правилима, жребом је одлучено како се укрштају другопласиране и трећепласиране селекције из A и Б групе, и наше одбојкашице спојене су са неугодном Русијом, иако су могле и на Јужну Кореју.

Ипак, као да их је снага ривала, двоструких узастопних европских првакиња додатно мотивисала, и као у трансу су одиграле целу утакмицу!

Наше одбојкашице биле су потпуно незаустављиве и Рускиње нису знале одакле им прети већа опасност. Све девојке су дале невероватан допринос, од почетка се видело колико су сложне, да гину једна за другу и уз неоспоран квалитет успех није могао да изостане.

Њиховим пласманом у полуфинале комплетиран је магичан дан за српски спорт! Дуго ће се памтити овај 16. август и неколико минута наредног дана 2016. године… Рвач Давор Штефанек је донео Србији прву медаљу, и то златну на Играма у Рију, кошаркашице су приредиле сензацију елиминацијом Aустралије у четвртфиналу, док су ватерполисти преко Шпаније отишли у полуфинале.

Србијо, поноси се, имаш медаљу и имаш момке и девојке који су обрадовали нацију!

ТОК МЕЧА

ПРВИ СЕТ Каква игра наших грација! Србија – Русија 25:9

Какав почетак наших грација! Ушле су меч одлучно, храбро, спремно, концентрисано, са осмехом… A, када је тако, онда газе све пред собом.

Тако је било и против Рускиња које нису знале одакле им прети већа опасност. Поенима Милене Рашић, Бранкице Михајловић и убојите Тијане Бошковић повела је Србија са чак 8:1!

Сјајном трију придружила се и Јована Стевановић, наставиле су да играју у истом ритму, да би Маја Огњеновић фантастично пребацила лопту и изненадила ривалке за 15:6. Онда је и два фантастична сервиса везала за великих плус 11 и 17:6.

Било је право уживање гледати их како играју, Стевановићева се додатно распуцала и блоком Рашићеве стављена је тачка на невероватан сет – 25:9!

ДРУГИ СЕТ Браво, девојке! Још сет до сна, Србија – Русија 25:22!

И даље невероватно играју одбојкашице Србије! Као у трансу мељу Рускиње… Тијана Малешевић, па Јована Стевановић и онда два узастопна аса Рашићеве за 8:4!

Имале су изабранице Зорана Терзића и 11:6, да би ривалке почеле да хватају корак све до новог блока сјајне Милене Рашић за 15:10.

Потпуно су доминирале наше грације, на руку су им ишле и две везане грешке Рускиња, а Рашићева је наставила да одушевљава и још једним асом се побринула за 20:13.

Како се само радују, како се само бодре наше девојке, ово је фантазија од одбојке… Ипак, противнице далеко од тога да се предају, већ су оне са клупе промрдале редове и серијом 2-7 пришле на само 22:20.

Врло важан поен узела је Бранкица Михајловић која је затим заједно са Рашићевом одвела Србију на сет до полуфинала – 25:22!

ТРЕЋИ СЕТ У ТОКУ Србија – Русија 25: 21

Мељу, и мељу наше одбојкашице. Делују толико доминантно и одлучно да тријумфују, да је ривалка потребно много тога да промене како би их зауставиле на путу ка полуфиналу.

Тијана Бошковић је још једном показала зашто је сматрају једном од најбољих коректорки света, маестралном дијагоналом се побринула за 6:2, да би важан поен, свој први уписала и Тијана Малешевић за 8:5.

Почеле су Рускиње да се буде и највише захваљујући Кошелевој везале су чак седам поена за преокрет и 11:13.

Имале су и 15:12, да би Бошковићева зауставила налет ривалки и онда је Јована Стевановић фантастично сервирала да се ухвати корак. Да се то до краја учини побринуле су се Рашићева, Бранкица Михајловић и Маја Огњеновић у серији 6-1 за нови преокрет и 18:16.