Прочитај ми чланак

ОД ОЧAЈA ДО СЈAЈA Српски ватерполисти победили Јапан и пласирали се у четвртфинале

0

Српска ветерполо репрезентације савладала је Јапан 12:8 у мечу последњег кола Групе A на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру и пласирала се у четвртфинале. На крају, Србија - Јапан 12:8 (2:5, 3:0, 4:2, 3:1).

Фото: Н.С.

Фото: Н.С.

Међутим, „делфини“ су очајно почели меч, као и већину претходних у Рију. Најслабији тим у групи (без иједног освојеног бода) добио је прву четвртину чак са 5:2! A онда се европски и светски шампион тргао и серијом 5:0 током друге и почетком треће деонице направио преокрет. Дилеме после тога више није било.

Изабраници селектора Дејана Савића у меч су ушли са императивом освајања макар једног бода, што их је вероватно укочило, али огромна разлика у квалитету је касније дошла до изражаја.

Филип Филиповић је постигао чак шест голова (два из петерца) и био убедљиво најефикаснији код „делфина“, док се код Јапанца истакао Такеи са пет погодака.

Душко Пијетловић је дао два гола, а по један Слободан Никић, Стефан Митровић, Душан Мандић и Милош Ћук.

Распоред на табели Групе A биће познат после последњег меча у коме се састају Бразил и Мађарска, а самим тим и парови четвртфинала.

Хрвати су у Групи Б раније у недељу доживели намеран пораз од аутсајдера Француске како би завршили такмичење као други и избегли Србију.

„Делфине“ су на мечу са Јапаном бодриле кошаркашице, Влада Вујасиновић, Рамбо Петковић…