Прочитај ми чланак

УСТАЈ СРБИЈО: Велики протест против Бајдена, спрема се непријатно изненађење

0

Српска радикална странка организује протестни митинг против доласка потпредседника САД Џозефа Бајдена у Србију. Митинг је пријављен за уторак 16. август од 17:00 часова, на платоу испред Председништва (Андрићев венац 1, Београд).

plakat

Из извора блиских Српској радикалној странци сазнајемо да ће се на протесту обратити лидер радикала Војислав Шешељ а очекује се присуство свих високих страначких функционера. Шешељ не само да жели да одржи протест против Бајдена већ ће он уједно бити повод да јавно подржи Доналда Трампа, републиканског кандидата за председника САД. Шешељ је у више наврата говорио да ће подржати Трампа, а овај протест поротив Бајдена, који је из супарничке странке, ће бити конкретна подршка.

Бајден ће сигурно бити непријатно изненађен кад његова посета буде искоришћена у корист кампање Доналда Трампа.

Незванично сазнајемо да постоји бојазан да протест буде забрањен због чињенице да представља висок безбедоносни ризик са којим припадници МУП-а не могу адекватно да се изборе обзиром да не знају како су радикали осмислили протест и какав би могао да буде ток догађаја. Током претходних посета Џозефа Бајдена Србији забрањивани су сва јавна окупљања, преусмераван је саобраћај а на улицама су биле појачане полицијске снаге.

Из Српске радикалне странка поручују да им протест против Бајдена није забрањен али и да ће изаћи на улице чак и уколико им полиција у последњи час забрани окупљање. Радикали су позвали Београђане да се придруже протесту против човека који је отворено заговарао бомбардовање СР Југославије 1999. године.