Прочитај ми чланак

„ЗЕЛЕНА ТРАНСФЕРЗАЛА“ СЕ ОСТВАРУЈЕ, рат није ни престао?

0

Удружење "Завет отаџбини" упозорио је да су поново на сцени снаге које су деведестих година 20. века разбиле Југославију - ХЏ и СДA, али овај пут са циљем разбијања Србије и укидања Републике Српске и остварења давно зацртаног плана "зелене трансферзале".

zelena-transverzalaУ саопштењу се наводи да је план „зелена трансферзала“ од Цазина, преко Сарајева, Новог Пазара, Приштине, Скопља, јужне Бугарске, северне Грчке, до Цариграда

„Aпелујемо да српски народ, посебно власт у Србији и Републици Српској, сви заједно сачувамо слогу и јединство, јер само тако можемо заштитити интересе српског народа на свим просторима где он живи“, поручују из Удружења.
 
Удружење „Завет отаџбини“ посебно истиче значај јачања Србије, као гаранта мира и безбедности српског народа на овим просторима.

У саопштењу се напомиње да се психолошко пропагандним деловањем наставља медијски рат, чији су носиоци актуелни представници власти у Загребу и Сарајеву.

Удружење осуђује најновије догађаје у Хрватској и Федерацији БиХ, који недвосмислено потврђују да се рат против српског народа наставља, али се води само другим средствима. 

„Рат, у суштини, никада није ни престао. Последњи догађаји су управо у функцији остварења овог циља“, истичу у Удружењу.

Они наводе да је реч о забрани доласка српских политичара у Сребреницу, паљењу српских застава у ФБиХ, те то што је Суд БиХ укинуо све мере забране „доказаном ратном зликовцу Насеру Орићу“, као и посета Бакира Изетбеговића Новом Пазару, где је у говору изједначио статус Републике Српске и Санџака.

Из Удружења напомињу да у Хрватској долази до „повампирења фашизма“ на који ЕУ не реагује, а циљ је застрашивање Срба и њихов даљи прогон.