Прочитај ми чланак

УПОЗОРЕЊЕ: Стиже хаос са запада, спремите се за олују, град и ГРМЉАВИНУ

0

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење за подручје Србије у коме се наводи да ће сутра после подне, увече и током ноћи доћи до локалне појаве непогода са обилним падавинама, градом и олујним ветром.

– Сутра ће бити топао дан, а температура ће бити можда за степен-два нижа него данас. Предвече, увече и ноћу очекују се пљускови и грмљавина – каже за „Блиц“ је метеоролог Недељко Тодоровић.

Невреме ће донети и захлађење, па ће у уторак температура бити максимално до око 27 степени. У среду ће бити нешто топлије, око 28, а до краја недеље очекује се поновно отопљење.

Невреме ће бити локалног карактера у већем делу земље.

– Почеће од средине дана, од запада према централним и источним крајевима. Негде ће бити јаче изражено, као непогоде, а могућ је и град – најављује Тодоровић.

Дуваће и слаб и умерен, јужни и југозападни ветар, од средине дана повремено јак, северозападни.

Расхлађење у Србији ће се задржати и уторка и среду, како се прогнозира за наредних седам дана- променљиво облачно и свежије, местимично са пљусковима и грмљавином.

Тек од четвртка постаће претежно сунчано и топлије. Само у суботу после подне и увече на западу, а у току ноћи и у осталим крајевима пролазно наоблачење, местимично са кишом, пљусковима и грмљавином.