Прочитај ми чланак

СЕЈУ СТРAХ ШИРОМ СВЕТA: Српски баскеташи освојили и Токио

0

Наша најбоља екипа у баскету 3x3 - Нови Сад Al Wahda још једном је потврдила доминацију у игри под обручем, освојена је титула FIBA World Tour Mastersa у Токију.

Фото: Red Bull content pool

Фото: Red Bull content pool

Пре само недељу дана, момци из Србије су Пиран у финалу Москве победили са 21:19, а тренутно највеће баскеташко ривалство настављено је у још даљем Јапану. Победа је била утолико слађа јер је обезбеђена виза за финале World Tour-а у Aбу Дабију 27. и 28. октобра.

„Није било лако играти против Пирана, иако резултат не говори тако. Овај турнир има велику тежину и самим тим смо били изузетно мотивисани, Пиран је међу најквалитетнијим екипама, али смо се ослободили притиска у Русији, јер нам је само тамошња титула недостајала“, каже члан екипе Марко Ждеро.

Екипа је мало слабије стартовала, преокретом против Aл Гарафе за 21:17 је изборен пласман у четвртфинале. Даље су падали Малага са 21:16 и Љубљана са 19:13.

„Искрено, дешавало нам се и раније да слабије одиграмо прве рунде такмичења, међутим, како турнир одмиче, играмо све боље. Тако је било и овај пут, нека се тако настави, штета је само што смо мало стрепели до краја групне фазе“, каже Марко Савић.

Шампиони Токија су још Дејан Мајсторовић и капитен Душан Домовић Булут, који је проглашен за МВП, а времена за одмор нема много, наредни турнир играће већ наредног викенда на Мастерсу у Прагу.