Прочитај ми чланак

НОВА ОБОЈЕНА РЕВОЛУЦИЈА; Немири у Јерменији, у сукобима повређено више од 60 људи

0

Најмање 60 особа је повређено у сукобу демонстраната и полиције у Јеревану, главном граду Јерменије.

Сукоби су избили у близини полицијске станице коју су окупирали анти-владини милитанти.

© Asatur Yesayants / Sputnik

© Asatur Yesayants / Sputnik

Протестанти, који су се јуче сукобили с полицијом изашли су на улице у знак солидарности с милитантима који траже оставку председника и Владе, али и пуштање на слободу опозицијског лидера Јираира Сефилyана.

© Asatur Yesayants / Sputnik

© Asatur Yesayants / Sputnik

Јучерашње насиље избило је након што су демонстранти пробили кордон којег је поставила полиција. Након тога је полиција кренула на њих, одбацујући их натраг, користећи се притом и флеш и звучним гранатама.

Подсетимо, милитантна група пронатовских присталица од средине мјесеца држи полицијску станицу под окупацијом, а изгледа да имају и знатан број присталица у главном граду мада јеЈерменија политички данас врло подељена земља што би по њу могло бити крајње дестабилизирајуће.

Раније је саопштено да су три наоружана нападача, која су пре готово две недеље заузела полицијску станицу у Јеревану, рањена у размени ватре са полицијом.

Портпарол јерменске полиције Aшот Aгароњан је саопштио на својој фејсбук страници да су нападачи први почели да пуцају.

Поред три нападача која су данас рањена, пет је повређено у размени ватре са полицијом.

Нападачи, такође, још држе за таоце три члана екипе Хитне помоћи, које су 27. јула заробили након што су их позвани да пруже помоћ двојици рањених нападача, која су остала у полицијској станици.

Група од 29 наоружаних нападача заузела је полицијску станицу у Јеревану 17. јула и убила једног полицајца, а ранила још неколико, захтевајући ослобађање истакнутог опозиционара.