Прочитај ми чланак

ЗАШТО! Француз који воли и промовише Србију опет претучен у Београду!

0

Француз Карл Одбур, уредник сајта www.ambassador-serbia.com, којим Србију промовише у свету, познат и по томе што је пре две године затражио азил од српских власти након што му је запрећено депортацијом уколико он и његова ћерка Луна не оду сами из земље, пре месец дана поново је брутално претучен.

pretuceni karl odbur

Из непознатих разлога Одбур је често мета бруталних физичких напада, на које институције система очигледно не реагују адекватно.

Иначе господин Одбур, осим што је о Србији лепо писао на француском језику, на друштвеним мрежама, познат је по томе што је и западној јавности указивао на злочине које је чинио или чини НАТО савез према српском народу и Србији.

Он је и сада, након што је мучки претучен у Београду, написао на свом Фејсбук профилу :

„Волим превише Србију и превише промовишем Србију у свету и због тога сам био тако. Пре око месец дана ишао сам да шетам Луниног пса и после сео сам на клупи испред наше зграде у Новом Београду и неко је дошао и ударао ме 10 минута. Изгубио сам лево око. И прошле недеље у четвртак био сам поново нападнут кад шетао сам Луниног пса на мом улицу. Могу да кажем да ја ћу наставити да промовишем Србију и желим да останем заувек у Србију са Луном и Мазом.“

На крају у српској јавности се поставља питање да ли су напади на Карла Одбура смишљена акција од стране неких кругова у Србији и свету, којима није у интересу да се Србија промовише, односно да Западњаци о њој имају лепо мишљење. Изгледа да насилници који су све овоучинили нису ни Београђани, а ни Срби. Но, то мора пре свега полиција да утврди, која за сада није ништа предузела у вези напада на овог племенитог човека.