Прочитај ми чланак

УПРАВО СТЕ СНИМИЛИ ЧИТАВ ВАШ СТАН! Погледајте шта ради ЦИА, док ви јурите покемоне

0

Валентина Амелина, становница Ростова на Дону, категорички је против игре „Покемон гоу“ у Русији, јер, како она каже, све је то „масло“ америчких специјалних служби.

s

Валентина Амелина, становница Ростова на Дону, категорички је против игре „Покемон гоу“ у Русији, јер, како она каже, све је то „масло“ америчких специјалних служби.

Амелина је упутила писмо Федералној служби безбедности Русије у којем детаљно објашњава зашто је та наизглед безазлена игра стратешки опасна и мора бити забрањена у нашој земљи.

Аутори игре су повезани са „Гуглом“, а „Гугл“ финансира званични фонд ЦИА-е, пише Валентина Амелина, преноси лист Комсомольская правда.

„Они су на овај начин решили важне картографске задатке, обнављају се сви подаци о путевима, базама итд. А некада су карте биле стратешки важне и чак државна тајна. У цивилним картама су некада чак намерно уписивали неправилне податке. Аутомобили-роботи завирују у све сокаке, зацртали су све наше градове, возила, лица… Остао је један проблем. Како завирити у наше домове, подруме, тамне алеје, касарне, државне институције итд. И ето, ствара се генијална вирусна игра ‘Покемон гоу’.“

Амелина даље пише да у јурњави за покемонима и покушајима да их усликамо ми заправо предајемо ни сами не знамо коме фоторафије просторија у којима се налазимо, па и географске координате и угао наклона телефона.

„Честитам вам! Управо сте снимили читав ваш стан! Другим речима, пратили су нас и настављају да нас прате.“

А поред добровољног и радосног картографисања свега и свачега, отвара се још толико могућности, пише даље Рускиња.

„Ако ‘сами знате ко’ пожели да овог момента сазна шта се ради у Државној думи, почеће да вибрирају телефони посланика парламента, чистачица, новинара: Пикачу је у близини, рећи ће ваш телефон. И пресрећни људи ће пожурити да што пре укључе камере и микрофоне.“