Прочитај ми чланак

ЧАНАК МРЗИ СВЕ ШТО ЈЕ РУСКО: Америчке базе му не сметају, али зато…

0

Председник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак поручио је данас да Србија треба да се одупре притиску Русије да доврши војну базу у Нишу и истакао да би то било финале претварања Србије у руску провинцију.

nenad-canak-1352589464-228590Чанак је на свом твитер налогу још упитао колико ће да нас кошта та војна база, као и да ли ће Србија успети да се одупре стварању страних војних база на својој територији.

Чанак је прошле недеље изјавио да ће снаге лојалне режиму у Русији сада уложити додатне напоре да зауставе европски пут Србије, између осталог и захтевима да такозвани хуманитарни центар у Нишу прерасте у руску војну базу.

– Свако ко искрено воли ову земљу и жели да се у њој боље живи, данас се радује. Отварање поглавља 23 и 24 у преговорима Србије са ЕУ није само велико охрабрење и снажан подстицај европским интеграцијама наше земље, него и увод у велике и дуго очекиване реформе нашег друштв – казао је Чанак агенцији Бета.

Према његовим речима, Србија никако не сме дозволити отварање руске војне базе, ако жели јасан европски пут и бољи живот њених грађанки и грађана, „упркос чињеници да ту базу пођеднако сањају поједини политичари у власти и опозицији попут Томислава Николића, Ивице Дачића и Санде Рашковић Ивић“.

Чанак је додао да је пут Србије до врата ЕУ био дуг и да је у њега уложено много снаге и рада свих влада од 2000. године.