Прочитај ми чланак

О ВЛАСТИ И ЛИМУЗИНАМА (Ауторски текст Бошка Обрадовића)

0

Све је више доказа да вишемесечна техничка власт упорно ради на урушавању угледа Народне скупштине Србије и народних посланика. Једна од кључних улога Народне скупштине је контрола рада извршне власти.

Фото:  Мирко Петковић

Фото: Мирко Петковић

Поједини таблоидни медији се данима стављају у службу оних који имају шта да крију, који губе контролу и над сопственим обећањима и политичким потезима, који у паници и безидејности посежу за ниским ударцима и својом медијском „презапосленошћу“ мажу очи уморним грађанима.  Занимљиво је да су на мети посланици који имају интегритет и капацитет да истерају чињенице о извршној власти на видело.

Сваки кредибилни  критичар Владе и мистичног експозеа, који ево само што није готов, мора бити на време дискредитован у народу. Поређење техничког премијера који се вози аутобусом на седницу Владе и председника Двери који се у родни Чачак враћа „луксузном“ лимузином старом 13 година и о свом трошку чиста је замена теза.

Двери су одлучно наступиле у Народној скупштини Србије са идејом о поправљању услова живота у Србији и ослањању на сопствене ресурсе и  друге партнере осим ЕУ и САД. Истовремено су се јавно и енергично оградиле од прелетача из својих редова и без устезања прозвале СНС због агресивне куповине људи, грубо кршећи изборну вољу грађана. СНС је свесно и плански постала расадник нестручних кадрова, поткупљивих и несталних политичара, машинерија за обесмишљавање сваке вредности, терајући од себе све људе који су вредели и упадали у очи способним радом.

Активирали су у те сврхе и своју корисну опозицију, па у истом листу госпођа која је у изборној ноћи прочитала резултат Двери од 6,8% освојених гласова, сада по налогу „непогрешивог“шефа и његових пријатеља из власти, понавља лаж о Дверима и насилном уласку у парламент, не би ли дала свој  допринос да више пута поновљена лаж постане истина.

Истина је, наравно, потпуно супротна: за 4 године власти СНС-а дужничко ропство Србије ка ММФ-у и Светској банци повећало се за вртоглавих 8 милијарди долара, у извештају Светског економског форума Влада Србије под влашћу СНС-а заузима „одлично“ 10.место најнеефикаснијих светских влада. Кад смо већ код лимузина,  неки други медији пишу да је недодирљиви Бата Гашић спискао око милион и по евра на 73 аутомобила за Министарство одбране све у време велике штедње „подвижничке“ власти техничког премијера.

Како год да било ново време долази: ми смо део решења, а они су део проблема и сваки покушај дискредитовања окренуће се против власти као бумеранг. Покажите да сте одговорни, уважите политичке противнике који могу да помогну Србији у ономе у чему ви нисте способни. Не осуђујте државу да пропада и даље због вашег безглавог срљања у ЕУ и НАТО неизвесност, због неспособности да се изборите са криминалом и корупцијом у сопственим редовима.

Бошко Обрадовић, председник Српског покрета Двери