Прочитај ми чланак

Мали у наредним данима подноси оставку?

0

Београд -- Градоначелник Београда Синиша Мали спреман је да у наредним данима поднесе оставку на ту функцију, сазнају “Новости” од више извора блиских властима.

Танјуг

Танјуг

Како наводе, Мали је требало да напусти функцију по формирању нове Владе Србије, али пошто је тај процес привремено одложен, очекује се да он брзо уступи позицију градоначелника.

“Новости” истичу да је главни кандидат за првог човека Београда Андрија Младеновић.

Подсећамо, током изборне ноћи 24. априла и даље неидентификована група људи под фантомака срушила је неколико објеката у Херцеговачкој улици у Савамали. Полиција није реаговала на позиве грађана.

Из градске власти су након тога наводили да град нема никакве везе са рушењем.

Тада је почео и низ грађанских протеста у Београду којима се тражи оставка Синише Малог, министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, председника Скупштине града Београда Николу Никодијевића, в.д. директора полиције Владимира Ребића и начелника Комуналне полиције Београда Николу Ристића.

Нови протест заказан је за среду, 13. јул.

Премијер Вучић је потом на конференцији за медије изјавио да је за рушење у Савамали одговоран врх градске власти, а на питање ко је директно одговоран навео је да ће то утврдити надлежни органи.

Како је рекао, одговорни ће сносити политичку одговорност, а о кривичној или прекршајној ће одлучити правосудни органи.