Прочитај ми чланак

Данас конференција о страдању Срба у Сребреници

0

Музеј жртава геноцида данас ће организовати конференцију „Страдање Срба сребреничког краја у 20. вијеку“ на којој ће учествовати бројни познаваоци догађаја у и око Сребренице у јулу 1995. године и експерти који се шире баве српским страдањем у 20. вијеку.

srebrenica„На конференцији ће бити дат посебан осврт на политичку инструментализацију недовољно истражених чињеница о ратном злочину који се догодио у јулу 1995. године, а којој је, између осталог, циљ прећуткивање неспорног страдања припадника друге, у овом случају српске стране“, најављено је из Музеја жртава геноцида.

Учесници конференције у београдском Медија центру ће изнијети податке о српском страдању у рату у БиХ од 1992. до 1995. године. Током, конференције ће бити дат приказ српског страдања у Другом свјетском рату, то јест у годинама Независне Државе Хрватске.

Учешће на конференцији потврдили су политиколог Александар Павић, виши кустос Музеја жртава геноцида Ненад Антонијевић, директор Музеја жртава геноцида Вељко Ђурић Мишина, бивши предсједник општине Сребреница Радомир Павловић, адвокат Горан Ђорђевић, контраадмирал Бошко Антић, генерал Винко Пандуревић, Милош Милојевић и Немања Девић.