Прочитај ми чланак

ЛЕГЕНДАРНИ ПОТЕЗ ПУТИНА: Ево шта је председник Русије сада урадио Западу!

0

Председник Русије Владимир Путин продужио је данас санкције на увоз хране до краја 2017. године западним земљама које су Русији претходно увеле економске санкције због припајања Крима, објављено је званично у Москви.

Mesto: Kremlin/Moscow Datum: 17.05.2016 Dogadjaj: DRUŠTVO/EKONOMIJA - predsednik Vladimir Putin na sastanku Državnog saveta Ruske Federacije za razvoj graðevinskog sektora u moskovskom Kremlju Licnosti: Vladimir Vladimiroviè Putin

Mesto: Kremlin/Moscow
Datum: 17.05.2016
Dogadjaj: DRUŠTVO/EKONOMIJA – predsednik Vladimir Putin na sastanku Državnog saveta Ruske Federacije za razvoj graðevinskog sektora u moskovskom Kremlju
Licnosti: Vladimir Vladimiroviè Putin

„Како би били заштићени национални интереси Русије и у складу са Законом о специјалним економским мерама, наређујем продужење од 6. августа 2016. године до 31. децембра 2017. године“, наведено је у декрету руског председника.

Премијер Дмитриј Медведев је крајем маја најавио да ће предложити продужење санкција јер су руски произвођачи вишекратно тражили продужетак забране увоза хране из земаља које су увеле ембарго или су им се накнадно придружиле.

Русија је у августу 2014. године забранила увоз пољопривредних производа, меса, рибе и млечних производа из ЕУ, Аустралије, Холандије, Норвешке и Канаде.

Од 13. августа 2015. године у списак тих земаља укључене су земље које су се прикључиле антируским санкцијама: Албанија, Црна Гора, Исланд, Лихтенштајн, а од почетка ове године и Украјина.

Почетком августа прошле године председник Русије Владимир Путин потписао је указ о уништавању све робе која из тих земаља стигне у Русију нелегалним путем.

Према извештају руске владе „Прехрамбени ембарго: резултати 2015. године“, западне земље изгубиле су увођењем руских санкција 9,3 милијарди долара.