Прочитај ми чланак

„ЕУ одгурује Србију од себе, да се не чуде ако…“

0

Београд -- ЕУ одгурује Србију од себе, па не би требало да се зачуде ако на неком референдуму будемо гласали као Британци, каже уредница Спутњика Љубинка Милинчић.

4984080577542190714c552603272_v4_big

Како је рекла, Брисел час хоће, час неће Србију, а Србија је мала земља која не може да опстане сама.

„Ми све радимо што се од нас тражи, а онда они Турцима отворе врата“, рекла је она у Кажипрсту.

Уредница српске редакције руског портала каже и да не види због чега се говори о јачем утицају на Србију након „брегзита“.

„Односи са Русијом не могу бити много бољи, стално су у успону, видели смо и премијера и председника у посети Москви. Не знам шта је потребно да се појача утицај. То свакако не зависи од Британије и референдума“, рекла је она.

На питање о поруци руског председника о саставу српске владе, она је рекла да је „он само рекао да у српској влади треба да буду људи пријатељски настројени ка Русији“.

Говорећи о ситуацији у Великој Британији и Европској унији, истакла је да се у Русији „нико не радује брегзиту, али и да нико не жали нарочито“.

„Москва није званично показала никакво интересовање за одлазак или останак Британије. Путин је чак рекао да не мисли да је то потез који ће било коме помоћи“, каже гошћа Кажипрста.

Како је навела, упркос турбуленцијама у ЕУ, Брисел неће одустати од санкција Русији.

„Санкције наносе штету и Русији, али верујем да ће потрајати. Можда ће их после свега мало ублажити, али Русија не очекује нарочиту промену“, рекла је она.

Говорећи о односу Русије и ЕУ са Турском, она је рекла да је „добро што су Русија и Турска почеле поправљају односе“.

„То одговара и нама, иде нам у прилог да гас крене преко Турске ка овом делу Европе. Гас ће још дуго бити тема“, рекла је она.