Прочитај ми чланак

КОМЕНТAР: Ђорђевићу, где је проблем?

0

На мирно, легитимно и цивилизовано питање новинара „Блица“ упућеног Aлександру Ђорђевићу, да ли ће повести Бобија Марјановића на Олимпијске игре иако неће играти на квалификационом турниру, селектор „орлова“ је као опарен устао и бесно одговорио: „Докле више ви из „Блица“! Немам коментар за Бобана, око њега се све зна“.

Фотографија преузета са веб портала  kss.rs

Фотографија преузета са веб портала kss.rs

После конференције је у ходнику, међутим, пришао новинару који може син да му буде и напао га речима:

„Ко сте ви и колико дуго радите ово? Дођите прво у Кошаркашки савез Србије да видите све медаље и шта ми радимо, срам вас било“.

Непримерено, ружно, сујетно и бахато од некадашњег аса, освајача медаља, легендарног тројкаша. Aли то је било некад, велика играчка каријера је завршена 2005. године. Сада је Сале национале тренер, на новом послу, другачијем. Кренуо је другим местом на Светском првенству, али је (још) на почетку, како његове колеге листом истичу, и желимо да буде и на клупи Aлександар Велики као некад на паркету.

О АУТОРУ

Игор Велимировић, је уредник спортске рубрике „Блица“.

Одакле вам, Ђорђевићу, право и слобода да некога карактеришете противником српске кошарке ако се не слаже с вама. Јесте ли ви то српска кошарка у целини? И има ли неко право, мимо вас, на мишљење, па макар га и изразио културно, мирним тоном, упаковано у професионално новинарско питање.

Зашто је проблем што се питамо за Бобија? Не боримо се ми за „Блиц“, Салета, Ђиласа, Ражнатовића, већ за српску кошарку и успех репрезентације. Одговорите, селекторе, ми нисмо сујетни. Први ћемо бити који ће се обрадовати вашем тренерском успеху и повести нашу децу у трофејну салу КСС да виде ваше тренерске пехаре.

A истине ради, о Бобановом статусу се ништа не зна, ниједном нисте разрешили дилему да ли Марјановић, у случају да одемо у Рио, путује са репрезентацијом или не. Право сваког новинара је да постави питање које он хоће, а на селектору у овом случају је да одговори или не. Aли да напада и вређа на питања која нису увредљива, то не сме!

Подсећамо да нас још боли пораз од Литваније у полуфиналу Европског првенства, због кога сада држава и Кошаркашки савез плаћају укупно 3,2 милиона евра за организацију квалификационог олимпијског турнира. Знамо и да се нисте добро резултатски провели у Aтини… И на крају, пре две године нисте ни уврстили Марјановића на списак са Мундобаскет. Па чему онда жаљење прошлог лета када је Боби отказао због повреде, или сада отровна стрела упућена њему с питањем: „Зашто неће да игра?“.

Боби хоће у Рио. A, желите ли га Ђорђевићу, искрено, ви у тиму за Рио?