Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ПРИЗНАО ДА КРШИ ВОЉУ НАРОДА: Срби би гласали као Британци,одбијам референдум

0

Београд - Иако сам сигуран да би се грађани Србије слично изјаснили као Британци, сигуран сам и да желе бољу будућност, зато остајемо на путу ЕУ, каже Александар Вучић.

1

Фото: Танјуг

 

Београд – Иако сам сигуран да би се грађани Србије слично изјаснили као Британци, сигуран сам и да желе бољу будућност, зато остајемо на путу ЕУ, каже Александар Вучић.

Мандатар је поводом британског напуштања ЕУ рекао да је за Србију најважније да се држи својих кључних речи, а то су стабилност и просперитет.

„За нас је важно да, у складу са поверењем које су нам дали грађани, наставимо европски пут, боримо се за бољи стандард и привлачимо инвеститоре“, рекао је он.

Вучић је рекао да „Срби воле да се деле по великим питањима“ и да би вероватно гласали као Британци, али је указао на то да су млади у Британији махом били за останак у Европској унији. Како је рекао, јутрос се десио највећи политички земљотрес од пада Берлинског зида.

„Неће ме дневне емоције водити. Нећемо да мењамо политику, јер је ово озбиљна и одговорна политика, а ово је влада која је дисциплинована, која спроводи тешке и одговорне мере“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да од јутрос има оних који би да расписују референдуме у Србији и мењају политку, али да је народ своје рекао на изборима.

„Када победе на изборима, нека расписују шта хоће, ја улицу не признајем. На изборима су били са свих страна, народ је гласао за стабилност, а не за идиоте, како се то дешава у другим земљама“, рекао је Вучић.

Мандатар нове Владе је подвукао да ће Србија наставити свој европски пут, али да пре свега мора да брине о очувању своје економске и финансијске стабилности.

„Грађанима Србије поручујем да се последице које ће се због одлуке у Британији видети у другим земљама, неће видети у Србији“, рекао је Вучић.

Говорећи о циљу Србије да до 2020. године уђе у ЕУ, након последњих догађшаја у Унији, Вучић је рекао да ће Србија до тада све своје задатке испунити, а да је на Европи остатак.

Такође, Вучић је рекао и да влада можда неће бити формирана ни до 3. јула што је последњи датум који је навео.