Прочитај ми чланак

ВИМБЛДОН: Новак на Федерера у полуфиналу

0

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света и бранилац титуле, могао би у полуфиналу Вимблдона да се састане са Роџером Федерером.

3

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света и бранилац титуле, могао би у полуфиналу Вимблдона да се састане са Роџером Федерером.

С друге стране ‘костура’, пројектовано полуфинале чине Енди Мари и Стан Вавринка.

Најбољи спортиста планете, који у Лондону игра за своју четврту титулу, а укупно 13. Грен слем, започеће поход ка петом петом узастопном ГС трофеју против Џејмс Ворда, петог рекета Велике Британије по квалитету.

У другој рунди Новака ће највероватније чекати Француз Андреа Манарино, односно Сем Квери из Сједињених Америчких Држава у наредном колу.

Како би стигао до четвртине финала Ђоковић ће морати да савлада Шпанца Давида Ферера, а у наставку пута ка Швајцарцу и борби за финале Милоша Раонића из Канаде.

Преостала потенцијана четвртфинала чине Роџер и Јапанац Кеи Нишикори, Доминик Тим из Аустрије и други Швајцарац, Стан Вавринка, односно Француз Ришар Гаске и домаћи играч Енди Мари.

У истој половини жреба са Новаком налази се и Јанко Типсаревић, који се на трећем Грен слему сезоне нашао захваљујући заштићеном ренкингу, а ривал на старту биће му 16. носилац Жил Симон.

На супротној страни су Виктор Троицки и Душан Лајовић, први креће од квалификанта, а други од 88. играча планете Немца Дастина Брауна.

Овогодишње издање Вимблдона стартује 27. јуна и трајаће до 10. јула, а ви ћете и овога пута имати приилику да информације са лица места и из прве руке добијете од нашег Саше Озма, који после Аустралије и Париза наставља да прати писање историје.