Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Србија ће наставити да улаже у војску и полицију

0

„Припадницима МУП-а обезбеђена су нова возила БОВ које је израдила државна фирма”, навео је Вучић. Он је у наставном центру МУП-а на Макишу присуствовао и показној вежби поводом Дана полиције.

4

Председник Владе Александар Вучић поручио је данас да ће Србија наставити да улаже у војску и полицију. Вучић, који је присуствовао примопредаји борбених оклопних возила специјалне намене предузећа „Југоимпорт СДПР” у наставном центру МУП-а, написао је на свом твитер налогу и да је задовољан послом који је обавио Југоимпорт СДПР.

„Припадницима МУП-а обезбеђена су нова возила БОВ које је израдила државна фирма”, навео је Вучић. Он је у наставном центру МУП-а на Макишу присуствовао и показној вежби поводом Дана полиције.

„Хвала вам на свему што радите за своју земљу”, написао је Вучић. (Танјуг)

Вучић: Биће тешко, најтежи задаци у ЕПС-у

Мандатар за састав нове Владе Србије Александар Вучић изјавио је данас да су тешки задаци пред Србијом после разговора са мисијом ММФ и да ће најтежи бити они у вези са рацинализацијом и систематизацијом ЕПС.

„Имао сам последње разговоре са ММФ и дошао сам овде да се орасположим. Немам тим људима шта да замерим, увек су ту нови и тешки задаци у којима сви други могу да кажу да, да, хоћемо, али неко то мора и политички испоручи”, рекао је Вучић новинарима у Београду.

Рекао је да неко мора да објасни људима зашто су важне тешке мере у одређеним сегментима и како ћемо да спроведемо ствари у ЕПС, рационализацију и другачију систематизацију.

„Биће тешко, али морамо тиме да се бавимо, ако ме питате то је најтежи задатак из онога о чему смо данас разговарали. Има доста тешких ствари, потребна нам је фармацеутска реформа, уштеде око локалних самоуправа, јер је много новча бацано и беспотребно трошено, имамо и око неких наших банака не проблема, већ да се баве више становништвом, а мање корпоративним бизнисом”,рекао је Вучић.

Мисија ММФ предвођена Џејмсом Руфом данас завршава посету Србији, након које се очекује оцена четврте и пете ревизије аранжмана који је та институција закључила са Србијом.

Начелну оцену ће изнети шеф Мисије на конференцији за новинаре која ће бити одржана данас у 14 сати у Влади Србије, након чега се очекује да Борд директора ММФ ту оцену и потврди. (Танјуг)

5

Вучић: Учинићемо све да помогнемо опстанак Фијата

Мандатар Александар Вучић поручио је данас да ће држава учинити све да помогне останак и опстанак Фијата у Србији, наводећи да и даље не може ништа да каже о уговору са том фирмом, али да је чињеница да је држава дала више новца за ту инвестицију него за све друге заједно.

„Разговараћемо са италијанском владом и представницима Фијата и са радницима и даћемо све од себе да, колико је могуће, с наше стране помогнемо опстанак и останак Фијата у Крагујевцу и нашој земљи”, рекао је Вучић новинарима у Београду.

Он је навео да је до сада намерно ћутао о проблемима Фијата и о најављеном отпуштању радника, јер је председник владе, а не страначки лидер, те да и даље не може никоме да говори ништа о уговору с Фијатом, и то кривицом оних који су га направили.

Нагласио је, међутим, да је Србија дала за Фијат више новца него за све друге инвестиције заједно.

„Дакле, све што сте видели у Србији, од 15 фабрика у Суботици, до Владичног Хана, све заједно нисмо дали ни близу као за Фијат. Све што могу да вам кажем је да ћутим, да никога не нападам, да се правим као да сам сам у томе учестовао, иако везе са тим нисам имао”, рекао је Вучић.

Компанија „Фијат Крајслер аутомобили Србија” саопштила је синдикату фабрике да ће укинути једну од три смене, а тиме и смањити број запослених. (Танјуг)

Вучић: Само нека прете, ми настављамо наш посао

Мандатар за састав нове владе Александар Вучић поручио је да је важно да свако у држави ради свој посао, да је битно да нико не прети судовима и тужиоцима, а да то што њему прете није први пут и није битно.

„Живот грађана, економија, борба против криминала и корупције су кључне теме, тако да ћемо ми са тим наставити, а свако нека ради свој посао. Мислим да је важно да судовима и тужиоцима нико не прети, а то што мени прети ја сам на то свико што би рекао наш народ, ситница једна. Пала мува на међеда што би рекли и онда ће да кажу јесте ли видели какав је медвед”, рекао је Вучић новинарима, на питање како коментарише претње упућене њему после изрицања пресуде бизнисмену Милораду Мишковићу.

Вучић каже да није чуо за то, осим што је видео насловну страну, јер је синоћ касно дошао из Суботице, а јутрос рано имао састанке.

„Нисам прочитао текст, али као да ми је то први пут, сваки дан има безброј ствари, то је ситница најобичнија. Свако нека ради свој посао, они који хоће да прете нека прете, нисам нарочито фасциниран било чијим претњама, мени је важно да надлежни државни органи раде свој посао и то је то”, нагласио је Вучић.

Убеђен је да су грађани на крају видели како се нарација и реторика политичких противника после много празних прича о томе како Србија пропада, како се катастрофа живи, променила када су видели да економски показатељи иду на боље и више, како то потврђују све међународне институције, како нам Фич повећава рејтинг, како ће плате и пенције ићи на боље и више.

„Ођедном су заборавили на то, јер се види да неко домаћински управља, јер не можете да ми објасните да је плус 2,6 мање од минус 3,6. Нема те математике којом можете то да ми објасните. Онда је кренула друга врста прљаве кампање која треба да окреће на неке друге теме од којих треба да се направи да су важније од живота грађана”, навео је Вучић. (Танјуг)

7

Вучић: Дужност државе да се Хрвати у Србији осећају добро

Мандатар Александар Вучић изјавио је данас да је дужност и посао државе да се припадници хрватске мањине осећају добро у Србији и да виде да држава о њима брине.

„Наша је дужност да се хрватска мањина осећа добро у Србији, да се осећају као грађани ове земље, да буду поносни што су грађани Србије и да виде да држава о њима брине”, рекао је Вучић новинарима у Београду, коментаришући јучерашњи сусрет са председницом Хрватске Колиндом Грабар Китаровић.

Он је рекао да ће Србија у наредних десет до 15 дана да покаже свој однос према хрватској националној мањини, кроз почетак тендерске процедуре за Дом културе, за путеве и инфраструктуру, кроз финансирање часописа националне мањине.

Према његовим речима, посао Србије је да реши проблеме које су изнели Хрвати у Војводини, којих је, додао је, многоструко мање него Срба у Хрватској.

„Ми ћемо да урадимо свој посао. Обично би људи рекли – што ми радимо то ако Срби тамо… Срби живе тешко и рекли су своје примедбе председници Хрватске”, рекао је Вучић. (Танјуг)