Прочитај ми чланак

Нишлије нашле супер фору да сачувају аутомобиле од „паука“

0

У акцији "Озвучимо паука", представници нишког Удружења станара пратили су паук-возило "Паркинг-сервиса" кроз град до депоа трубећи како би "упозорили грађане на харачлију" и кажу да су успели да сачувају возила Нишлија, јер се “паук” у депо вратио "празан".

Novi Sad 9146 Parking servis pauk nosi automobil foto Robert Getel_preview_1000x0

Како каже Саша Костић из Удружења председника скупштине станара, четири њихова возила су чекала „паука“ у бусији код „Стоп-шопа“ да би кренула за њим када је ушао у град.

– Као што возачи једни другима „блинкају“ да би упозорили на саобраћајну полицију, желимо да на овај начин изградимо навику међу возачима да, када виде „паука“, трубљењем упозоравају суграђане како би могли да евентуално препаркирају возила која су у опасности. Пратили смо га кроз град, он је направио круг и вратио се празан до депоа, тако да смо врло задовољни ако смо макар једном суграђанину спасили ауто и 15.000 динара – рекао је Костић за јузневести.цом.

Он наглашава и да ово није акција против возача „паука“, те да они немају разлога да их се плаше.

Они само раде свој посао, и ми немамо ништа против њих, нити их угрожавамо. Ми се на овај начин симболично боримо против „Паркинг-сервиса“ чијим пословањем нисмо задовољни – обкашњава Костић.

Оваквих акција ће, према његовим речима, бити још, „мада се можда неће спроводити на истоветан начин“.

Прочитајте још:

Београђанин је мислио да је направио зврчку „Паркинг сервису“, а они су га покопали (ФОТО)

ВРХ цака: Укуцајте ово у мобилни телефон и уштедећете паре за паркинг

Генерална проба колапса: Којим БГ улицама НИКАКО да не идете ових дана

Према члану 59. Закона о безбедности саобраћаја, возач је дужан да употреби звучни знак упозорења када то захтевају разлози безбедности саобраћаја, и то у мери „која је довољна да се други учесници у саобраћају упозоре“. Казна за кршење овог члана закона је 5.000 динара.

Ипак, Костић каже да се не боје прекршајних или кривичних пријава због трубљења, јер они, каже, на овај начин само покушавају да заштите све грађане.