Прочитај ми чланак

Дејан Радоњић: На крилима навијача…

0

"Хвала навијачима који су нас бодрили, јако нам је значила њихова подршка", истакао је тренер Црвене звезде Телеком после пласмана у финале.

Дејан Радоњић (Фото: telegraf.rs)

Дејан Радоњић (Фото: telegraf.rs)

Седам међусобних дуела Црвене звезде Телеком и Мега Лекса одиграно је ове сезоне, а у сваком су као победници изашли кошаркаши у црвено-белим дресовима.

У последњем окршају победом 74:64 изборили су пласман у финале Суперлиге.

„У кратком периоду одиграли смо доста утакмица против Меге. Оно што сам рекао пре неки дан, у Митровици је увек велика борба. Добро смо почели меч, међутим током прве четвртине ушли смо у један дужи период игре која није била добра. Омогућили смо Меги да постиже лаке поене и стекне предност. Дуго смо се тражили, али успели смо у последњој четрвтини да одиграмо на резултат градећи поен по поен да бисмо остварили оно због чега смо дошли и што смо желели“, рекао је тренер црвено-белих Дејан Радоњић и истакао:

„Хвала навијачима који су нас бодрили, јако нам је значила њихова подршка“.

Капитен Лука Митровић је апострофирао велику борбу на паркету у недељном дуелу.

„Утакмице између Звезде и Меге су постале прави дерби мечеви, пуни мотивације, али и велике енергије па чак и варница. Ово је полуфинале, утакмица на гостујућем терену, очекивали смо све само не лаган посао. У првом полувремену смо играли слабо, али смо остали у игри захваљујући доброј контроли офанзивног и дефанзивног скока. Све оно што грешили у првом полувремену исправили смо у последњих 15 минута и показали како треба да играмо ако желимо да оствојимо титулу. Можда нисмо играли лепо и за уживање, али смо играли као тим, а то доноси титуле. Честитао бих Меги не само на овој утакмици већ на целој сезони. Имамо пар дана до почетка финалне серије да се спремимо што боље“, поручио је Митровић.

Ривал Црвеној звезди Телеком у финалу биће Партизан или ФМП. Црно-бели воде 1:0, а други меч игра се вечерас у Железнику.